Равнището на подкрепа за Доналд Тръмп в редица ключови американски

...
Равнището на подкрепа за Доналд Тръмп в редица ключови американски
Коментари Харесай

Доналд Тръмп губи подкрепа в своите щати

Равнището на поддръжка за Доналд Тръмп в редица основни американски щати, които изиграха решаваща роля за избирането му за президент на Съединени американски щати, понижа под 40%.
Според данните на оповестеното в неделя проучване на публичното мнение, поръчано от Ен Би Си на „ Марист” (Marist), 36% в Мичиган утвърждават дейностите на републиканеца като президент, написа БГНЕС.
55% са срещу. В Пенсилвания поддръжката е 3 5%, 54% от запитаните не утвърждават работата му. В Уискънсин за Тръмп се оповестиха 34% от участвалите в допитването, насъгласни с метода му на ръководство на страната са 56%.
Между другото 64% в Мичиган и Уискънсин декларират, че се срамят поради държанието на Тръмп като президент. В Пенсилвания това число е 63%.
Ако се приказва за позитивни моменти, то болшинството от участниците в допитването се отнасят с утвърждение към икономическите преобразования, които се правят при Тръмп. Но към 60% от участвалите в допитването от всички щати считат, че ролята на Съединени американски щати на интернационалната сцена е отслабнала с идването на Тръмп. До 48% от запитаните в посочените щати желаят след изборите за Конгрес на Съединени американски щати, които са през ноември следващата година, контролът над двете камари да се върне при демократите.
Мичиган, Пенсилвания и Уискънсин са измежду така наречен „ колебаещи” се щати, където нито демократите, нито републиканците имат несъмнено преимущество. Изходът от гласуването на последните президентски избори през ноември предходната година оставаше неразбираем до последния миг.
Победата в тези три щата остана за Тръмп, който се наложи над демократката Хилари Клинтън и завоюва дефинитивно изборите за Белия дом.
Социологическото изследване е извършено от 13 до 17 август с присъединяване на над 2,3 хиляди поданици на посочените щати. Допитването е направено след събитията в Шарлътсвил, щата Вирджиния, където на 12 август станаха конфликти на ултрадесни деятели и техни поддръжници. Тогава почина човек, към 20 пострадаха.
Реакцията на Тръмп, който не разпореди виновността за станалото извънредно върху радикалите, бе наказана от доста представители на обществеността в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР