Равнището на ирландската безработица е нараснало незначително до 4,2 на

...
Равнището на ирландската безработица е нараснало незначително до 4,2 на
Коментари Харесай

Безработицата в Ирландия е нараснала незначително до 4,2 на сто през септември

Равнището на ирландската безработица е повишено нищожно до 4,2 на 100 през септември по отношение на 4,1 на 100 месец по-рано. Това заяви Централната статистическа работа на страната, представена от Ройтерс.

Нивото на безработицата се задържа сред 4,1 на 100 и 4,3 на 100 през цялата година, като стопанската система е доста покрай цялостна претовареност и до историческия най-малко на индикатора от 3,9 на 100, доближат тъкмо преди 20 години по време на по този начин наречения взрив на Келтския тигър.

Междувременно ирландският бранш на услугите е запазил устойчивия си напредък и през септември, въпреки че новите поръчки са се нараснали с по-бавен ритъм. Това се показва в данните от изследване на " Стандарт енд Пуърс " (S&P), оповестени през днешния ден и представени от ДПА.

Индексът на мениджърите по покупките в бранша на услугите на " Ей Ай Би сървисис " (AIB services) е понижен нищожно до 54,5 пункта през септември по отношение на 55 пункта през август. Резултат над 50 пункта обаче свидетелства за напредък в бранша. 

В обособените браншове общият напредък е бил задвижван главно от технологиите, медиите и телекомуникациите. В същото време са регистрирани незначителни равнища на покачване при финансовите и бизнес услуги 

Темпът на напредък на новите бизнеси е бил най-слабият от декември 2022 година. 

Композитният показател на производството е бил на ниво 52,1 пункта през септември по отношение на 4-месечния най-много от 52,6 пункта през август. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР