Равнището на безработицата във Великобритания достигна минимум от 1974 година,

...
Равнището на безработицата във Великобритания достигна минимум от 1974 година,
Коментари Харесай

Напук на Брекзит: Безработицата във Великобритания удари най-ниските нива от 1974 г.

Равнището на безработицата във Англия доближи най-малко от 1974 година, спадайки до 3,8 на 100 през първото тримесечие. Това е симптом за стабилността на трудовия пазар макар Брекзита, само че картината демонстрира и забележителните неравенства в страната, съобщи Франс прес.

Националната статистическа работа изясни този добър резултат с обстоятелството, че повече дами сред 60 и 65 години са почнали да работят по силата на промяна на пенсионната система.

Редица икономисти изясняват положителните резултати с решението на фирмите по-скоро да наемат спомагателен личен състав, в сравнение с да стартират капиталови планове, имайки поради потока около излизането от Европейски Съюз.

Гъвкавостта на трудовия пазара разрешава на фирмите елементарно да се разделят със чиновниците си.

Добрите данни за заетостта обаче не могат да сктрият тревожното ниво на икономическите и обществените неравенства. Могъщият Британски конгрес на профсъюзите би през днешния ден паника, че заплатите не престават да са по-ниски по отношение на нивата им преди финансовата рецесия най-много в държавния бранш - много под равнищата им в процъфтяващия свят на финансите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР