Равнището на безработица в 19-те страни, които използват евро валутата,

...
Равнището на безработица в 19-те страни, които използват евро валутата,
Коментари Харесай

Безработицата в еврозоната се повишава до 7,9%, но се задържа от схемите за подкрепа

Равнището на безработица в 19-те страни, които употребяват евро валутата, се е повишило умерено до 7,9% през юли, демонстрират публични данни във вторник. Броят на хората, които губят работата си, е понижен от краткотрайните държавни стратегии за поддръжка и отпущането на някои ограничения за ограничение на ковид, оповестява АП.

По-слабата инфлация на фона на известия за съкращения допускат, че стопанската система на еврозоната е изправена пред дълга битка за възобновяване .

Общият % на безработица в еврозоната се е нараснал от 7,7% през юни , защото броят на хората, избрани като безработни, се е нараснал с 344 000, съгласно Евростат. През същия месец година по-рано безработицата е била 7,5%.

Правителствените стратегии , които краткотрайно заплащат част от заплатите на служащите, в случай че фирмите не ги редуцират, помогнаха да се запазят милиони на работа , само че това може да не продължи, защото коронавирусът продължава да лимитира пътуванията и активността .
 И Италия с рекорден срив на стопанската система поради ковид
И Италия с рекорден срив на стопанската система поради ковид

Брутният вътрешен продукт на страната е понижен с 12,8% през второто тримесечие

Основни работодатели оповестиха хиляди съкращения , за да се опълчват на предстоящото понижаване на бизнеса през идващите месеци. Някои от имената са производителят на коли Renault, самолетната компания Lufthansa, туристическата компания TUI и индустриалният конгломерат ThyssenKrupp.

През последните дни случаите на инфектирани се усилиха в Испания, Франция и Германия , пораждайки опасения от по-нататъшна вълна от ограничавания.

Допълнителен симптом на уязвимост в стопанската система на еврозоната е явен през август, инфлацията демонстрира, че потребителските цени спадат с 0,2% по отношение на миналата година. Отрицателният индикатор бе понижен от 0,4% нарастване през юли. Анализаторите изясняват част от спада с късните периоди на летните продажби във Франция и Италия и на понижението на налозите върху продажбите, плащани при покупки в Германия.
 Рекорден срив на Брутният вътрешен продукт и на еврозоната
Рекорден срив на Брутният вътрешен продукт и на еврозоната

" Това е фрапантен спад, само че изцяло понятен "

Европейската централна банка вкарва 1,35 трилиона евро в новоотпечатани пари в стопанската система посредством покупки на облигации, стъпка, ориентирана към повишение на инфлацията до по-нормални равнища и подкрепяне на възобновяване. Служители на ЕЦБ обявиха, че банката има намерение да употребява цялата сума заради упованията на банката за доста слаба прогноза за инфлацията.

Основната инфлация, която изключва нестабилните цени на храните и горивата, спадна до 0,4% от 1,2% . Това е симптом на продължаваща уязвимост в търсенето, разяснява Джак Алън-Рейнолдс, старши икономист за Европа в Capital Economics. Данните за работните места и инфлацията, оповестени във вторник, " доста облекчават предизвикването пред ЕЦБ " в съпоставяне със обстановката, пред която е изправен Федералния запас на Съединени американски щати.

" Докато Фед неотдавна разгласи, че ще толерира инфлация над 2%, ЕЦБ се бори даже да реализира по-скромна цел, инфлация под 2%, само че близка до 2% ", добавя Рейнолдс. " Паричната политика в еврозоната ще би трябвало да остане извънредно разхлабена още доста години ".
 Драги: Младите ще заплащат дълга от пандемията
Драги: Младите ще заплащат дълга от пандемията

Възстановяването на Европа след пандемията от ковид ще прилича
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР