Равин, който е помогнал на руския милиардер Роман Абрамович да

...
Равин, който е помогнал на руския милиардер Роман Абрамович да
Коментари Харесай

Разследват равин, уредил португалско гражданство на Роман Абрамович

Равин, който е оказал помощ на съветския милиардер Роман Абрамович да се снабди с португалско поданство, е осведомен, че не може да напуща Португалия и би трябвало да се яви пред управляващите, когато бъде извикан

Даниел Литвак е арестуван в четвъртък като част от следствие на процедурата, по която Абрамович е получил поданство.

Процесът по натурализирането на няколко хора с еврейски генезис се проверява.

В петък Англия наложи наказания на Абрамович по отношение на нашествието на Русия в Украйна.

55-годишният Абрамович е притежател на футболния клуб Челси и е един от седемте олигарси, против които бяха наложени наказания през предходната седмица, включително заледяване на активи и забрани за пътешестване.

Абрамович се е сдобил с португалско поданство през април 2021 година, възползвайки се от закон, който разрешава натурализацията на потомци на сефарадски евреи, които са пропъден от Иберийския полустров преди повече от 400 година, по време на инквизицията.

Кандидатстващите за поданство по тази процедура биват оценени от една от португалските еврейски общности в Лисабон или в Порто. Литвак е равин в Порт и е виновен за оценката на кандидатурата на Абрамович, написа BBC.

Литвак е арестуван от управляващите, до момента в който се готвел да пътува за Израел. Той е помолен да съобщи интернационалния си паспорт и ще би трябвало от време на време да се явява пред управляващите.

От португалската прокуратура оповестиха, че има съмнения за пране на пари, корупция, машинация и подправяне на документи при процеса по даването на поданство на потомци на сефарадски евреи.

От еврейската общественост в Порто отхвърлят да има нещо неправилно и настояват, че са обект на акция за очернянето им.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР