Ратификацията на Унгария е последното препятствие пред членството на скандинавската

...
Ратификацията на Унгария е последното препятствие пред членството на скандинавската
Коментари Харесай

Туск: Позицията на Унгария относно кандидатурата на Швеция за НАТ...

Ратификацията на Унгария е последното затруднение пред участието на скандинавската страна, към което Стокхолм се стреми след началото на спора в Украйна.
 

" Неприемливо е, освен от моя позиция, че една страна може да блокира друга, изключително в подтекста на войната с Русия в Украйна ", безапелационен бе Туск пред публицисти, до момента в който приемаше шведския си сътрудник Улф Кристершон във Варшава.
 

Въпреки че поддържа Стокхолм по принцип, Будапеща удължи процеса, като изиска от Швеция да спре да " очерня " унгарското държавно управление, което е упреквано от критиците си в авторитарност.

Унгарският водач Виктор Орбан уточни, че той и шведският министър председател са " подхванали значими стъпки, с цел да възстановят доверието " на 17 февруари.
 

Орбан също така сподели, че " разногласието с Швеция върви към привършване " и че Унгария е " на път " да ратифицира търга.
 

Запитан за тези забележки, Кристершон означи, че Орбан е по-подходящ да отговори на този въпрос.

" Не знам какво съответно е имал поради той с това. Просто считам, че има мощна воля за завършване на този развой на присъединение към НАТО ", акцентира Кристершон.

 

Шведските управляващи неведнъж са отказвали да договарят с Унгария по въпроса за ратификацията, макар че Орбан предложения шведския си сътрудник да дискутират въпроса.

 

След съветската инвазия в Украйна Швеция разгласи кандидатурата си за присъединение към НАТО през май 2022 година, по същото време като Финландия, която стана 31-вият член на организацията през април 2023 година
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР