Растителна диета, богата на омега-3 мазнини, се препоръчва като най-успешна

...
Растителна диета, богата на омега-3 мазнини, се препоръчва като най-успешна
Коментари Харесай

Растителна диета, богата на омега-3 мазнини, се препоръчва като най-успешна в борбата с акнето

Растителна диета, богата на омега-3 мазнини, се предлага като най-успешна в битката с акнето заяви Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на научно проучване, представено и от Българска телеграфна агенция.

16 седмици средиземноморска диета, съчетана с добавки на основата на водорасли, съдържащи омега-3 мазнини, водят до усмиряване на възпалените сектори от кожата, гласят резултатите от проучването, обхващащо наблюдаване над 60 души с умерена форма на акне.

Изследването е извършено от екип на университета " Лудвиг Максимилиан " в Мюнхен, Германия, и е оповестено в Journal of Cosmetic Dermatology.

Медикаментозното лекуване, изключително в тежките случаи, е наложително за отнасяне на акнето, само че методът на живот не трябва да се подценява, акцентират създателите. 98,3 % от участниците, които не са провеждали лекарствена терапия, са страдали от омега 3 недостиг към началото на проучването.

Участниците са изследвани за определяне на равнищата на ейкозапентаенова киселина и докозахексаенова киселина, които са най-важните за организма омега 3 мастни киселини. Съдържат се в мазните риби и водораслите, в месото и млякото на животни, хранени с трева, както и в обогатените яйца.

Начинът на живот, в това число рекомендациите за диети, не би следвало да се възприемат като съпротива на медикаментите, а като допълнение към едно модерно отнасяне на акнето, сподели доктор Ане Гюртлер, кожен лекар в болничното заведение " Лудвиг Максимилиан ".

Четирима участници в изследването са съобщили за утежняване на положението си. Останалите обаче са съобщили за усъвършенстване, изключително очевидно при тези с розацея.

Участниците са получили самостоятелна консултация и са били насърчавани да следват средиземноморската диета и да се хранят с домашно приготвена сезонна храна. Сред рекомендациите е бил и съветът за ограничение на свръхпреработените храни, както и на млечните творби и аленото месо.

Авторите на проучването прецизират, че комбинацията от грижа за кожата, диета, замърсяване, климат, психосоциални фактори може да повлияе на степента на съвестност на положението.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР