Растения срещу комари, които ще ви помогнат да ги прогоните

...
Растения срещу комари, които ще ви помогнат да ги прогоните
Коментари Харесай

Растения срещу комари: купете си поне една саксия!

Растения против комари, които ще ви оказват помощ да ги прогоните от вкъщи си

Рафтовете в магазините и аптеките са безусловно затрупани с разнообразни препарати против комари. Но доста от нас остават разочаровани след използването им. Обещаното знамение не се случва. След къмпинг или връщане от село, цялото ви тяло е ухапано от комари.

Растения против комари
Всички обичаме лятото, само че, за благополучие или за жалост, насекомите също го обичат. Ако обаче, желаете да се насладите на барбекюто и да не бъдете ухапани от тези създания, ние имаме решение на този проблем: верните растения против комарите.

Освен обстоятелството, че тези растения имат невероятна дарба да пречистват въздуха и наподобяват ужасно както на закрито, по този начин и на балкона или в градината, могат да оказват помощ в битката с безпощадните комари.

Босилек
Той е дейно средство срещу комари. Поставете го в красива саксия покрай мивката в кухнята или на верандата, а комарите ще не помнят пътя към вашата къща.

Евкалипт
Лечебните свойства на евкалипта са многочислени. Освен това, етеричното масло от евкалипт е надеждно средство срещу комари. Можете да употребявате евкалиптово масло в арома лампата.

Чесън
Миризмата на чесън ще прогони комарите о тдома ви.

Мушкато
Поставете саксия с мушкато на терасата, където ще ви радва с ярките си и буйни цветове и ще пази комарите надалеч от вас.

Лавандула
Лавандулата ще сътвори прелестен благоуханен облак, който ще се трансформира в непреодолима преграда пред комарите.

Мента
Ментата има мощен ободрителен мирис, който отблъсква комарите. Миризмата й има успокоителен резултат.

Маслото от мента прави чудеса в битката с комарите и последствията от ухапванията.

Розмарин
Комарите не понасят миризмата на розмарин. Тъй като розмаринът е топлолюбиво растение, по-добре е да го отглеждате в саксии, с цел да можете да го поставите в топла стая за зимата.

Освен това розмаринът от дълго време се счита за знак на благополучието.

Вижте още: Качества на личността – разберете повече за себе си с този тест!

Градински чай
Градинският чай постоянно се употребява за филтриране на въздуха. Листата от култивиран чай имат остра пикантна миризма, от която комарите се опасяват. Градинският чай е красиво и потребно растение.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР