Растежът в промишления сектор на еврозоната рязко се е ускорил

...
Растежът в промишления сектор на еврозоната рязко се е ускорил
Коментари Харесай

Бум на заводската активност в еврозоната през октомври

Растежът в промишления бранш на еврозоната внезапно се е ускорил през октомври, само че възобновяване от мощно потисната интензивност в разгара на коронавирусната пандемия още веднъж е движено главно от Германия, сочи основно изследване, представено от Ройтерс.

Окончателният показател на мениджърите по доставките (Пи Ем Ай) на Ай Ейч Ес Маркит (IHS Markit) е скочил от 53,7 пункта през септември до 54,8 пункта предишния месец - най-високо от юли 2018 година и над предварителното ниво от 54,4 пункта.

Промишлеността в еврозоната е процъфтяла през октомври. По-високи темпове на произвеждане и поръчки рядко е имало през последните две десетилетия. И въпреки данните да вещаят положително четвърто тримесечие, повишаването е обезпокоително неравномерно, разяснява Крис Уилямсън, основен бизнес икономист в Ай Ейч Ес Маркит.

Германия още веднъж е " звездният " реализатор с огромна преднина, като фабриките ѝ регистрираха най-високия скок на новите поръчки в 25-годишната история на изследването, добавя Уилямсън.

Само че Германия, също като други водещи страни в блока, наложи наскоро надзор, който е съвсем толкоз непоколебим, колкото и през първия стадий на рецесията. Това допуска, че най-малко част от индустриалната активност може да бъде лимитирана, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР