Растежът в промишления сектор на Еврозоната е останал устойчив в

...
Растежът в промишления сектор на Еврозоната е останал устойчив в
Коментари Харесай

Еврозоната стартира годината с леко забавяне на промишлената активност

Растежът в промишления бранш на Еврозоната е останал резистентен при започване на годината и въпреки всичко е измършавял по отношение на декември поради обновените карантинни ограничения на целия континент и дефицита на доставки, сочи основно изследване, представено от Ройтерс.

На фона на новото мощно повишаване на коронавирусните инфекции в Европа страните принудиха големи елементи от преобладаващия бранш на услуги в блока да затворят. Така се наложи стопанската система да разчита на индустрията, чиито заводи значително останаха отворени.

Окончателният показател на мениджърите по доставките PMI. измерван от IHS Markit, се е намалил до 54,8 пункта през януари по отношение на 55,2 пункта през декември, само че е една концепция над първичната оценка от 54,7 пункта. Границата от 50 пункта разделя свиването от растежа. 

" Продукцията в еврозоната е траяла да нараства със забележителен ритъм при започване на 2021 година, въпреки растежът да е измършавял до най-ниското равнище от началото на възобновяване, защото новите карантинни ограничения и дефицитът на доставки основават спомагателни провокации за производителите в района ", разяснява Крис Уилямсън, основен икономист в HIS Markit.

В сряда се чака да бъде оповестен композитният показател PMI, включващ и услугите.

Като се има поради, че огромна част от сферата на услугите евентуално ще остане затворена за известно време, икономическата вероятност на еврозоната остава мрачна и ще отнеме до две години, до момента в който брутни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР