Растежът в еврозоната е по-силен от очакваното и това ще

...
Растежът в еврозоната е по-силен от очакваното и това ще
Коментари Харесай

Шойбле с много силно изказване за разширяването на ЕС

Растежът в еврозоната е по-силен от предстоящото и това ще даде опция на Европейската централна банка (ЕЦБ) постепенно да възстановява паричната си политика и да постави завършек на " лудото състояние " на негативните лихвени проценти. Това сподели в понеделник немският финансов министър Волфганг Шойбле, представен от немски медии.

Високопоставени държавни чиновници от Германия ускориха натиска върху ЕЦБ за намаляне на монетарното стимулиране на покупките на облигации и негативните лихви. Това става на фона на идните парламентарни избори в Германия, а гласоподавателите се оплакват от неприятните спестявания.

Критиците на решението на ЕЦБ да купуват държавни облигации на вторичния пазар също настояват, че програмата понижава натиска върху държавните управления на еврозоната да реализират промени.

Говорейки пред гласоподавателите в изборния си регион в южната провинция Баден-Вюртемберг по-малко от три месеца преди изборите на 24 септември Шойбле съобщи, че еврозоната се възвръща изненадващо добре и че опасността от дефлация е изчезнала.

" Ако имаме по-голям напредък и в случай че няма опасност от дефлация, тогава ЕЦБ - не може да направи това бързо, тъй като проблемите в някои страни в Европа са прекомерно огромни - тогава тя постепенно може да стартира да възстановява паричната си политика, тъй че можем да се надяваме, че скоро ще постави завършек на тази луда обстановка с нулеви и негативни лихвени проценти ", предвижда Шойбле, представен от Ройтерс.

Той сподели, че инфлацията в еврозоната постепенно се подвига и че се движи към задачата на ЕЦБ за ценова непоклатимост - малко под 2%.

Това развиване би помогнало на основателите на политики на ЕЦБ да намерят случай за нормализиране на тяхната извънредно разхлабена парична политика, добави той. " Трябва бързо да се върнем към обстановка, в която лихвените проценти са това, което са били, " прозова Шойбле.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР