„Расте търсенето и производството на традиционни продукти от бългрски суровини.

...
„Расте търсенето и производството на традиционни продукти от бългрски суровини.
Коментари Харесай

Заместник-министър Момчил Неков: Расте търсенето и производството на традиционни продукти от бългрски суровини

„ Расте търсенето и производството на обичайни артикули от бългрски първични материали. Затова един от целите на Министерството на земеделието е реализирането на ограничения на национално равнище в поддръжка на земеделските стопани, с цел да подсигуряваме елементарен достъп на потребителите до качествена родна продукция ". Това съобщи заместник-министърът на земеделието Момчил Неков на Националния събор на овцевъдите, който се оргаизира от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) със съдействието на Министерство на земеделието. Аграрният заместник-министър връчи награди в състезанието за най-хубаво сирене, кашкавал и автентичен артикул от овче или козе мляко. Първото място завоюваха продуктите от овче и краве мляко на „ Фермерска мандра с. Строево ", Пловдивско. Второ място зае производителят „ Валета Милк " от Сухиндол, а третото „ Братя Галеви " от село Градище. „ От нас като консуматори зависи дали ще го има натуралният български усет ", споделиха производителите.

Момчил Неков награди и участниците в обичайния конкурс по ръчна стрижба на овце. На първите три места в надпреварата се класираха Бойко Георгиев от с. Боринци, Бойчо Бойчев от с. Стрелци и Зекире Мустафов от Търговище.

Междувременно през целия ден специалисти от Министерство на земеделието и Държавен фонд „ Земеделие " съветваха аграрни производители по въпроси, свързани с директните заплащания, Програмата за развиване на селските региони и държавните помощи в отглеждането на животни. Експертите дадоха отговор на голям брой запитвания на земеделските стопани, в това число на хора, които занапред желаят да се заемат с отглеждане на животни и пчеларство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР