Расте напрежението в Българското национално радио (БНР). След като дни

...
Расте напрежението в Българското национално радио (БНР). След като дни
Коментари Харесай

Журналисти от БНР на протест в подкрепа на директора Светослав Костов

Расте напрежението в Българското национално радио (БНР). След като дни наред публицисти стачкуваха и упрекваха управлението на държавната медия в опит за цензура, през днешния ден поддръжници на генералния шеф Светослав Костов излязоха на митинг, само че в негова поддръжка. Противниците на поисканата от Съвет за електронни медии оставка упорстват членовете на медийния регулатор да бъдат справедливи и да изслушат и другата страна в абсурда, което, съгласно тях, досега не е станало.

Оставката на Костов бе поискана от Съвета за електронни медии (СЕМ), откакто на 13 септември стратегия „ Хоризонт “ замлъкна за няколко часа, само че след отхвърли му да я подаде, от медийния регулатор се заканиха, че в случай че не я получат до края на тази седмица, ще задействат процедура за предварително преустановяване на мандата му. За това са нужни три от петте гласа на членовете на Съвет за електронни медии.

„ Оставката на господин Костов в този миг може да потуши споровете, само че няма да реши проблемите, които тлеят тук с години “, разяснява пред DarikNews Дарина Григорова от радиосдружение „ Подкрепа БНР “. Тя е измежду протестиращите, които упорстват радиото да не бъде отъждествявано единствено и само с стратегия „ Хоризонт “.

„ В последна сметка, тези проблеми ще се потулят и ще продължат да тлеят “, счита тя.

Според събралите се на митинга в отбрана на Светослав Костов сегашното управление би трябвало да остане, до момента в който се обясни цялата обстановка и до момента в който се решат най-належащите проблеми, измежду които е и повишението на възнагражденията на работещите в медията.

„ Не желаем напън от вътрешната страна и извън за ръководството на медията. Тя е самостоятелна, социална и е добре никой да не се меси в ръководството ѝ. Желаем от Съвет за електронни медии да чуе и другото мнение на работещите в БНР, тъй като те изслушаха единствено редколегията. Искат оставка без да се е потвърдила виновност или неточност “, счита Елица Гоцева, която работи в IT бранша на публичната медия.

В поддръжка на шефа Светослав Костов е събрана и подписка, в която са се разписали близо 200 публицисти и работещи в националното радио.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР