Расте броят на заразените с COVID-19 у нас, а пикът

...
Расте броят на заразените с COVID-19 у нас, а пикът
Коментари Харесай

Кога ще е пикът на COVID-19, новозаразените се увеличават

Расте броят на инфектираните с COVID-19 у нас, а пикът се чака след седмица. За последните 24 часа инфектираните в страната са съвсем 2000. Всеки четвърти от тестваните е позитивен. В болница остават малко повече от 1000 души, 58 от тях – на интензивни грижи. Починали са 10 души поради затруднения, свързани с инфекцията.

Ден преди връщането на маските на закритите публични места в София, здравните управляващи понижиха периода на деяние на мярката. Вместо до 2 септември, те ще са наложителни до 19 август.

Настоящата Коронавирус вълна у нас няма да бъде последна, предвижда шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Специалистите показват още, че вървим към по-леко протичане на болестта, само че контролът за спазването на ограниченията би трябвало да е по-голям. Те упорстват също персоналните лекари да могат да издават посоки за PCR проби, за да се ограничи разпространяването на вируса.

За да сме сигурни, че е минимална заплахата болен човек да болести останалите, карантината би трябвало да е най-малко 8-9 дни, счита проф. Христова. А някои лекари поддържат концепцията за понижаване на карантината на 5 дни.

От Центъра по заразни и паразитни заболявания регистрират, че сега у нас циркулират само „ Омикрон “ и подвариантите му.

„ Това, което виждам, е налагането на BA5 до края на седмицата. Очакваме да се реализира цялостна доминация на BA5 и там някъде ще бъде пикът на заболеваемостта “, посочи шефът на НЦЗПБ, оповестява btv.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР