Расте броят на заразените с COVID-19 медици от врачанската болница,

...
Расте броят на заразените с COVID-19 медици от врачанската болница,
Коментари Харесай

Расте броят на заразени медици във врачанската болница

Расте броят на инфектираните с COVID-19 медици от врачанската болница, научи организация BulNews.
Лекарите с позитивна проба са към този момент 11, откакто тестванията записаха ковид при още трима - единствено за един ден. Още толкоз са болните медицински служащи от личния състав на лечебното заведение, а заплатите на чиновниците в болничното заведение не са били преведени в точния момент.
„ 10 лекари, 11 експерти по здравни грижи и 3-ма санитари са отвън работа. Отделенията по кардиология и реанимация са в сериозна обстановка. Засега не сме изпаднали в тежка рецесия от позиция на медицински личен състав. Ако темпът на общата заболеваемост продължи, това ще се отрази на работещите в болницата”, разяснява шефът лечебницата доктор Петър Керемедчиев.
Той е безапелационен, че към момента обстановката с медиците не е сериозна, само че уточни, че има подготвеност да пренасочи личен състав, в случай че се наложи.
Забавяне във възнагражденията на медицинския личен състав има с четири дни. Заплатите си чиновниците ще получат още през днешния ден, разгласи шефът.
Регистрираните случаи на ковид във Враца за последните 48 часа са близо 200. Легла за лекуване на пациенти има, съобщи началникът на Регионалната здравна ревизия в града Кети Ценова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР