Расте броят на смъртните случаи от бързо разрастващите се пожари

...
Расте броят на смъртните случаи от бързо разрастващите се пожари
Коментари Харесай

Черно дежа вю: Трагедията с „липсващите близначки“ се повтори в Калифорния, а 38 хил. души хукнаха да бягат

Расте броят на смъртните случаи от бързо разрастващите се пожари в северната част на Калифорния. Жертвите на огнената буря станаха 5, откакто беше доказана гибелта на две деца и тяхната прабаба. 17 души са в неопределеност. В Северна Калифорния беше оповестено отчасти изключително състояние и бяха евакуирани 38 хиляди души.

Двете деца Джеймс Робъртс на 5 година и Емили Робъртс на 4 са открити под отломките на къщата им в Рединг дружно с прабаба им Мелъди Бледсо.

„ Дечицата ми са мъртви “, сподели през сълзи майката Шери Бледсо на среща на фамилията ѝ с шерифа на окръга. Първоначално те били оповестени за изчезнали, дружно с още десетки души от региона, оповестява Си Би Ес.



Трагедията на фамилията припомня за тъжната вест от Гърция от през вчерашния ден, когато се разбра, че след пожара към Атина са открити мъртви две 9-годишни близначки, дружно с техните баба и дядо .

Пожарите в Северна Калифорния се разрастват, като пламъците опустошиха доста от жилищата в покрайнините на Рединг.
Тежките пожари освен съумяха да изненадат жителите на града, само че сринаха до основи няколко квартала. Все още има хора, които се смятат за изчезнали и чиито тела не са открити.

Шерифът на окръга Том Босенко съобщи, че чака да откри живи най-малко някои от търсените. Спасителите са посетили домовете им и не са разкрили техните коли, което се смята за доказателство, че те са се пробвали да избягат от огнената буря.

Пожарите, които започнаха при започване на седмицата, опустошиха над 300 квадратни километра територия. Огънят потегли югозападно от Рединг, най-големият град в района, към дребните общности на Оно, Иго и Газ Поинт, където ветровете и безводните условия усложниха гасенето.

Сега пожарът е най-големият в Калифорния и по данни на локалните управляващи се движи с плашеща скорост и в непредсказуеми направления. Около 38 000 души са подложени на евакуация, като над 5 000 домове са застрашени от стихията.

Президентът Доналд Тръмп издаде незабавна заповед за отпущането на изключителна федерална помощ за регионите, наранени от горските пожари.











Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР