Ръстът на цените на жилищните имоти в България за последната

...
Ръстът на цените на жилищните имоти в България за последната
Коментари Харесай

Цените на жилищните имоти нарастват с 15% – какво движи пазара?

Ръстът на цените на жилищните парцели в България за последната година доближава към 15%, само че съгласно брокера и управител на недвижими парцели Мартин Стоименов това не е симптом за формиране на „ балон “ . В изявление за „ Фокус “ Стоименов изясни, че покачването на минималната работна заплата в страната е измежду основните фактори, които оказват въздействие върху възходящите цени на недвижимите парцели. Основен мотор обаче остава ниското предложение на парцели в композиция със засиленото търсене, като максимален интерес се следи към ново строителство в централните и южните квартали на София.

Стоименов акцентира също по този начин, че старите панелни жилища имат своите преимущества. Самият той е избрал да закупи парцел в панелен блок, вместо в нова постройка . По думите му, при качествено поддържане и саниране, животът на панелните здания може да бъде продължен доста над общоприетия 70-годишен период . Той добави, че при панелните жилища купувачът действително получава площта, за която заплаща, до момента в който при новото строителство към 15% от парцела се състои от общи елементи . Освен това, панелните блокове имат открит ред и правила на етажната благосъстоятелност, което също е преимущество.

По отношение на новото строителство, Стоименов означи като главен проблем неналичието на ефикасен надзор върху строителните действия . Той разясни, че макар положителните планове на архитектите и строителните компании, подизпълнителите постоянно са неквалифицирани служащи и не постоянно извършват отговорностите си качествено, изключително при липса на непоколебим надзор от страна на вложителите. „ Има доста по-важни неща от красивата фасада, общите елементи и озеленяването, които купувачите би трябвало да имат поради “, добави Стоименов.

Той означи и наклонността, че през последните години вложителите все по-често насочват вниманието си към северните квартали на столицата , като „ Васил Левски “ и „ Враждебна “.

В умозаключение, Стоименов разяснява и възходящия интерес към наемните парцели. „ Започваме да се доближаваме до метода на мислене на западноевропейците – всеки желае да откри жилище покрай работата си, с цел да не губи време в пътешестване “ , изясни той.

Община Бургас е поощрила с награди над 100 кръводарители през лятото

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР