Ръстът на цените на жилищата в София се забавя като

...
Ръстът на цените на жилищата в София се забавя като
Коментари Харесай

Цените на жилищата в София зациклят

Ръстът на цените на жилищата в София се забавя като през третото тримесечие покачването е под 6% на годишна база. До края на 2023 година не се чакат съществени промени на жилищния пазар и той ще остане спокоен, само че с отлична пазарна интензивност. Това оповестиха от една от водещите организации за недвижими парцели BULGARIAN PROPERTIES.
Средната цена на закупените през третото тримесечие жилища в София на база на действителни покупко-продажби на BULGARIAN PROPERTIES е 1 550 евро/кв.м. Ц доста сходнa с равнищата от края на 2022 г.  От организацията означават още, че междинната обща цена на закупените жилища е 137 700 евро.
Тези стойности значително се разграничават от обявите на предлаганите жилища в столицата, където офертите на продавачите са всеобщо за над 2000 евро за квадратен метър.
Новото строителство продължава да бъде най-предпочитано от купувачите, като най-често се купуват жилища на зелено. Затова през третото тримесечие на годината най-голямо е търсенето в кварталите с огромна строителна активност - необятният център на столицата, както и кварталите Банишора и Малинова котловина.
С развиването на инфраструктурата, изключително линиите на метрото, известност набират от ден на ден и кварталите Овча купел и Карпузица (Княжево), показват от организацията. Докато регионите на Младост и Полигона са желани от млади фамилии, изключително за работещите в офис центровете по Цариградско шосе и Бизнес Парк София. Най-много се купуват двустайни жилища - 54% от осъществените от организацията покупко-продажби, тристайните са с дял от 37%.  Само 7% са закупените жилища са с 3 спални.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР