Ръстът на средния осигурителен доход, отчитан от НОИ, дава основание

...
Ръстът на средния осигурителен доход, отчитан от НОИ, дава основание
Коментари Харесай

Вдигат пенсиите от догодина, вижте с колко

Ръстът на междинния застрахователен приход, регистриран от Национален осигурителен институт, дава съображение да се завиши прогнозата, която е заложена в 3-годишната бюджетна рамка и нашите упования, без да мога да кажа съответно число. е, че темпът на осъвременяване на пенсиите от 1 юли ще бъде по-висок от заложения и ще бъде над 6% ", изясни общественият министър Бисер Петков след блиц надзор в отрасловата парламентарна комисия, заяви „ 24 часа “. Той обаче посочи, че точният % ще стане явен по-късно.

При темпът на повишаване на минималната заплата в границите на този управнически мандат има предвидимост и изясненост. През идната година тя би трябвало да е 610 лева . изясни още общественият министър.

" Синдикатите постоянно желаят по-висок растеж на минималните заплати, а работодателските организации считат, че минималната заплата не би трябвало да нараства. Този спор ще се води до момента в който нямаме изясненост върху факторите, от които зависи минималната заплата, и метода, по които тя да се дефинира ", изясни още Петков.

Социалният министър разяснява и настояванията на приемни родители от Националната асоциация за приемна грижа за въвеждане на специфичен контракт за даване на услугата „ приемна грижа “ . Те желаят с контракта да се регламентира трудът на приемните родители по метод, гарантиращ техните обществени и осигурителни права.

„ Приемната протекция е мярка за протекция и има много съществено разпространяване в страната. 2000 деца са настанени в приемни фамилии. Трябва да се обезпечат положителни условия за работа и възнаграждение на приемните родители, тъй като този труд е характерен и е 24 часа, изясни още Петков.

Източник: topnovini.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР