Ръстът на работните места в САЩ е стабилен през декември,

...
Ръстът на работните места в САЩ е стабилен през декември,
Коментари Харесай

Стабилен ръст на заетостта в САЩ през декември

Ръстът на работните места в Съединени американски щати е постоянен през декември, макар че Федералният запас увеличи лихвените проценти до най-високото равнище от 15 години в опит да охлади стопанската система и да облекчи ценовия напън. Работодателите прибавиха 223 000 работни места в последния месец на годината, което понижи безработицата от 3,6% през ноември до 3,5% - за декември, най-ниското равнище от 1969 година, сочи отчет на Министерството на труда, огласени през днешния ден.

Устойчивостта на пазара на труда породи очаквания, че най-голямата стопанска система в света ще избегне сериозен стопански спад тази година. Икономиката на Съединени американски щати е добавила нови 4,5 милиона заплати при приблизително месечно нарастване от 375 000 през 2022 година

Средните почасови приходи се покачиха през декември с малко по-слаб ритъм от 0,3%, което е спад от ревизираното нарастване от 0,4% през ноември. На годишна база заплатите са се повишили с 4,6% през декември, което е по-бавно движение от 4,8%, следено през ноември.

Фючърсите на акции се покачиха след публикуването на отчета, до момента в който Уолстрийт претегляше евентуалните последствия от забавянето на растежа на заплатите върху пътя на стягане на паричната политика на Федералния запас.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР