Ръстът на продажбите на нови автомобили в България продължава и

...
Ръстът на продажбите на нови автомобили в България продължава и
Коментари Харесай

С ръст от 9.2% продажбите на нови коли у нас изпреварват тези в Европа

Ръстът на продажбите на нови коли в България продължава и през октомври с нарастване от 9.2 на 100 по отношение на предходния месец и с 2.4 % на годишна база, което е над междинните продажби в Европейския съюз, сочат данни на Европейската асоциация на автомобилните производители (ЕААП – ACEA).

Новите регистрации на коли у нас през предишния месец са били 2798, което е с 9.2 на 100 повече, а за десетте месеца на годината продажбите са достигнали 29 692 или с 2.4 на 100 повече по отношение на същия интервал предходната година.

Продажбите на коли в Европейски Съюз пък са се нараснали с 8.6 % през предишния месец, което е най-високото октомврийско ниво от 2009 година, с помощта на мощното търсене в Германия и Франция.

Новите регистрации през октомври са се повишили до 1.180 милиона в страните от Европейски Съюз съгласно оповестените данни на асоциацията.

За първите 10 месеца на годината обаче се регистрира спад на продажбите с 0.7 % до 12,95 милиона поради усложненията на автомобилопроизводителите да сертифицират новите коли по стандартите за излъчвания в новата Световна хармонизирана тестова процедура за леки коли (WLTP).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР