Ръстът на приходите от онлайн продажби не е успял да

...
Ръстът на приходите от онлайн продажби не е успял да
Коментари Харесай

Британската модна верига Next свива продажбите и печалбата

Ръстът на приходите от онлайн продажби не е съумял да компенсира спада в продажбите от физическите магазини на Next.

© Andrew Winning Още по тематиката
Как се калява инфлуенсър

Какво съставлява инфлуенсър маркетингът и за какво става все по-предпочитан канал за реклама и в България
23 мар 2018
Собственикът на Zara със 7% растеж на облагата през 2017 година

Продажбите на Inditex са нарастнали с 9% главно с помощта на онлайн търговията
14 мар 2018
Sport Depot строи най-големия си магазин в София

Към веригата си от 24 обекта компанията ще добави още шест през 2018 година Планира продажби за над 60 млн. лева
27 фев 2018
Vans и триумфът на класиката

Как двама дизайнери съживиха калифорнийския производител на кецове в компания за 2.3 милиарда $
23 фев 2018 Главният изпълнителен шеф на английския производител на долни дрехи и облекла Next - лорд Саймън Улфсън, дефинира 2017 година като " най-предизвикателната за последните 25 години ", оповестява Bloomberg. Изявлението на Улфсън съпроводи публикуването на финансовите резултати на компанията.

Финансовите резултати

Общите доходи на компанията за 2017 година са намалели с 0.5%, достигайки 4.1 милиарда паунда. До огромна степен този спад в продажбите се дължи на по-слабо показване на физическите магазини от веригата, които най-малко за момента съставляват по-голямата част от бизнеса на Next. Годишните доходи от физическите продажби са отчели спад от 8% и са били 2.1 милиарда паунда, по отношение на 2.3 милиарда паунда през 2016 година

В резултат на това, облагата преди облагане с налози на компанията е намаляла с 8.1% до 726 млн. паунда, макар че приходите от онлайн продажби са нарастнали с 9.2% до 1.9 милиарда паунда. Това, регистрира Улфсън, е втора поредна година на спад в облагите на компанията, което значително съгласно изпълнителния шеф се дължи както на по-слабо пазарно търсене на облекло, по този начин и на значими маркетингови и продуктови неточности от страна на компанията.

Трудностите на производителите в междинния ценови диапазон

Специалисти в региона на търговията на дребно затвърждават наблюденията на Улфсън, показвайки, че търговците на дребно опериращи в междинния ценови диапазон, се намират в извънредно сложна позиция, до момента в който потребителските желания се изместват към по-евтини марки или такива, които по-бързо вкарват настоящите фешън трендове в продуктовите си линии. Наред с това, все по-ефективната онлайн търговия обезпечава достъп до доста задгранични марки, които оферират сходно качество при по-ниски цени. " Средният пазар страда и мъчно би възвърнал позициите си ", изяснява Кейт Хардкасъл от консултантската компания Insight with Passion за BBC.

" Особено видим е възходът на марки като Primark при дискаунтърите и Asos и Zara в региона на модно-ориентираните производители, до момента в който потребителят изцяло от ден на ден се въздейства от Instagram и обществените мрежи. ", изяснява Хардкасъл. " Тове е прекомерно огромно предизвикателство за одобрените компании като Next, които мъчно биха въвели смяна в метода, по който постоянно са продавали ", прибавя анализаторката.

Трудностите, изпитвани от търговците на дребно, опериращи в междинния ценови диапазон, се следят освен в стилната промишленост, само че и в други сфери на стопанската система. И производителят на играчки Toys R Us, и Maplin се намират в затруднено състояние, доближавайки се до неплатежоспособност. Модната верига New Look предходната седмица подписа съглашение с кредиторите си за закриване на 60 магазина във Англия и съкращаването на 1000 работни места.

В хранителния бранш, Jamie’s Italian, веригата за бургери Byron и Prezzo закриват магазини и освобождават личен състав.

На собствен ред от Next обявиха, че възнамеряват да вкарат по-гъвкави маркетингови тактики, с които да преодолеят стагнацията, в която се намира компанията. Очевидно и вложителите считат, че компанията ще успее да реализира желанията си, откакто акциите на Next нарастнаха със 7%, достигайки 49.53 паунда за брой.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР