Ръстът на лихвените проценти по ипотечните заеми ще доведе до

...
Ръстът на лихвените проценти по ипотечните заеми ще доведе до
Коментари Харесай

Засилват се опасенията от образуване на имотен „балон”

Ръстът на лихвените проценти по ипотечните заеми ще докара до промяна на цените на недвижимите парцели в Германия. В същото време, в което продължава повишаването на жилищата в огромните градове, немската Централна банка подсети за рисковете от образуването на „ балон” в имотния бранш. В специфичен отчет на ведомството се показва, че жилищата и къщите са надценени сред 15% и 30%. Консултантската компания Empirica предвижда повишаване сред 25% и 30% в околните пет години в градове като Мюнхен, Берлин и Щутгарт.

Хроническият дисбаланс сред търсене и предложение е главната причина за растежа на цените е мнението на анализатори. Под половината на търсенето е било предлагането на жилища в интервала 2011-2015 година в огромните градове, показват от Кьолнския стопански институт. Растящият интерес от страна на вложители усложнява още повече обстановката и води до още по-голям недостиг. Със 7.2% са се повишили наемните равнища на жилищата през 2017 година по данни на Централната банка.

Увеличаването на броя на нови жилища също по този начин се попречва и от въведените по-високи условия за строителство. Така да вземем за пример, през 2015 година точно заради тази причина себестойността на квадратен метър жилищна повърхност се е нараснал с 30%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР