Ръстът на германските туристи за летния сезон на 2024 г.

...
Ръстът на германските туристи за летния сезон на 2024 г.
Коментари Харесай

Ръстът на германските туристи за България зависи от осигуряването на полети

Ръстът на немските туристи за летния сезон на 2024 година зависи от обезпечаването на самолети и полети до Българското Черноморие. Това съобщи за TravelNews Венцислав Танчев, шеф на " Сън турс ", който съставлява немския туроператор Alltours. „ За идния летен сезон се вижда интерес към България, само че няма задоволително свободни самолетни седалки “, разяснява той. Броят им е с 30% по-малко по отношение на предходната година. Ако в идващите седмици не се обезпечат чартъри, евентуално ще се отиде на спад на немските туристи спрямо 2023 година, счита той.

Проблемът е, че в областта на морския туризъм липсва национална чартърна самолетна компания, като Танчев разкритикува неналичието на ангажимент на страната към туристическия бранш в тази сфера. Краткият сезон в България не е забавен за авиопревозвачите. Според него би трябвало да се подтикват чартърни превозвачи да летят в така наречен крила на сезона (май, юни, септември и октомври), което не може да се случи без държавна поддръжка.

Германските туроператори към този момент виждат интерес от страна на страната да популяризира българския туризъм и по този метод може да обезпечат спомагателен потенциал самолети за Черноморието ни. Танчев похвали министъра на туризма Зарица Динкова за осъществените планове за реклама посредством черноморските общини, което е видяно от концерните и те означават първите позитивни стъпки в България.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР