Ръстът на биткойн през 2023 г. продължава, като криптовалутата вече

...
Ръстът на биткойн през 2023 г. продължава, като криптовалутата вече
Коментари Харесай

Биткойн поскъпна до близо 21 000 долара

Ръстът на биткойн през 2023 година продължава, като криптовалутата към този момент е близо 21 000 $ – за първи път след срутва на FTX при започване на ноември.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация стартира седмицата покрай границата от 17 000 $, откакто се движеше в средата на 16 000 от средата на декември. Сега, при 20 911 $, биткойнът е спечелил повече от 26% в първите две седмици на тази година. Но все пак цената на монетата остава покрай долния завършек на жесток мечи пазар, написа платформата Coindesk.

Наистина, 20 000 $ в миналото се смятаха за тревожно ниско, само че в този момент евентуално съставляват знак за възкръсване “, съгласно Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в производител на валутни пазари Oanda.

Добре се движи нагоре и етер (ETH), напредвайки с повече от 25% от началото на годината, и надхвърляйки 1550 $ за първи път от началото на ноември.

Пазарният показател на CoinDesk (CMI) се увеличи с 14% за седмицата.

Акциите, свързани с крипто, също се възползваха от ралито тази седмица – Exchange Coinbase набъбна с 39%, до момента в който биткойн миньорът Marathon Digital Holdings скочи със 76%.

Традиционните пазари също бяха по-високи през седмицата. S&P 500 завоюва повече от 2% с началото на сезона на облагите за четвъртото тримесечие и защото числата за инфлацията в Съединени американски щати, макар че останаха високи, продължиха да се намаляват.

Оптимизмът се добавя от първия месечен спад на инфлацията от две години и половина и по-нататъшни внезапни годишни спадове както във водещите, по този начин и в главните показания “, написа Ерлам.

Никълъс Колас, съосновател на компанията за разбор на пазара DataTrek Research, написа в записка, че политиката на Федералния запас на Съединени американски щати към момента има значение, „ само че други проблеми, като повторното отваряне на Китай, темпът на напредък на икономическите и корпоративните доходи в Съединени американски щати и позитивните действителни лихвени проценти, ще се борят за вниманието на вложителите. “

Нищо от това не подсигурява, че 2023 година ще бъде добра година за рисковите активи, само че споделя, че ще наподобява доста по-нормално от предходната година “, сподели Колас.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинкрипто криптовалути биткойн повишаване FTX ПоследниНай-четениПазари 56 Биткойн нарастна до близо 21 000 $ Бюджет и финанси 212 Германия избегна рецесията (засега) Накратко 1944 Вечерни вести: Депутатите прекратиха концесията на „ Росенец “; Първи обвинени към Nexo Енергетика 228 „ Няма да е елементарно “: Правителството стартира договаряния с Европейска комисия за въглищата Любопитно 11208 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 8898 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании 7196 Български и непознати служби претърсват офисите на Nexo в София Енергетика 6712 Все повече електрически автомобили зареждат домове с ток Всички новиниОще от ПазариВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР