Ръст в кражбите от хранителни магазини регистрират не само в

...
Ръст в кражбите от хранителни магазини регистрират не само в
Коментари Харесай

Жена открадна колбаси за близо 200 лв. от магазин

Ръст в кражбите от хранителни магазини записват освен в Европа, а и у нас, и по-точно в Русе. Профилът на причинителите е друг - пенсионери крадат храна, младежи - козметика, а подвластните - алкохол.

70 % от кражбите на хранителни артикули са осъществени от магазини на огромните вериги. Един от куриозните случаи е отпреди седмица. Тогава 66-годишна жена е била хваната с салами в дамската си чанта на стойност 188 лв.. По-късно, когато от магазина върнали записите от видеонаблюдението, открили, че същата жена в продължение на 29 дни всяка заран в 7 часа е пазарувала от магазина, само че гратис, заяви Нова.

Случаите на обири от магазини в Русе се усилват, споделят от полицията. През тази година сигналите при тях са 104. Присвоява се както храна, по този начин и безценен алкохол, даже и козметика. Причините са разнообразни, само че най-често - неналичието на пари, споделят от Министерство на вътрешните работи. В множеството случаи стоката се връща на магазина, а поради ниската стойност на откраднатото наказването е санкция.

Когато парите не доближават, русенци споделят, че лимитират извършването на покупки, само че и през разум не би им минало да вземат стока, без да платят. Тези, които пробват да излязат от магазина с неплатена стока, си личали по държанието, споделят още хората.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР