Ръст в интереса към ваксините срещу коронавируса се наблюдава във

...
Ръст в интереса към ваксините срещу коронавируса се наблюдава във
Коментари Харесай

Врачани се засилиха да си слагат бустерни дози от ваксините срещу COVID-19

Ръст в интереса към имунизациите против ковид се следи във Враца. Това проличава от ежедневните данни, изнасяни от Регионалната здравна ревизия. Само през вчерашния ден здравните служащи са сложили 92 дози.
Справка на организация BulNews демонстрира, че засиленият интерес е основно към бустерните дози. Само за седмица броят на хората, имунизирани с първа подсилваща доза се е нараснал с близо 300, а с втора – с съвсем 200. Това демонстрира, че макар растежа на инфектираните, хората, които преди са отричали имунизациите, не са се разубедили.
Най-голям е ползата към имунизацията на Pfizer-BioNTech, от която през вчерашния ден са сложени 89 дози. Останалите 3 са с препарата Janssen. Това може би се дължи на обстоятелството, че другата РНК ваксина на компанията Moderna е налична единствено с авансово записване.
Общият брой на поставените дози ваксини в региона е 95 139. От тях със приключен имунизационен цикъл са 47 334 души, с първи бустер – 17 226, а 705 души са си поставили втора бустерна доза.
Към днешна дата дейните случаи в област Враца са 629, а 14 души са в болница. През миналото денонощие новозаразените са 41, а 54 индивида са сложени под карантина от здравните управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР