Ръст от 30 % на британските туристи в Банско е

...
Ръст от 30 % на британските туристи в Банско е
Коментари Харесай

Британският консул и кметът на Банско обсъдиха мерките за сигурност в навечерието на туристическия сезон

Ръст от 30 % на английските туристи в Банско е маркиран през миналия туристическия сезон, стана ясно по време на работна среща в Банско, извършена по самодейност на Британското посолство в България. Под семейството на кмета Георги Икономов, в срещата взеха присъединяване английския консул в страната – Пол Кларк, вицеконсула Теодора Манева, шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – комисар Николай Хаджиев, началника на локалното полицейско ръководство – Иван Попов, представителите на главните туроператори, работещи на английския туристически пазар, маркетинговия шеф на концесионера на ски зона Банско – Иван Обрейков, консулските представители в Банско – Джон Сътън и Джеймс Хюс, и Малин Бистрин – ръководител на Туристическа асоциация Банско и консултант на министъра на туризма.
 img_2208  img_2198  img_2171
Обсъдени бяха трендовете и рисковете, които английските туристи срещат по време на престоя им в курорта. Стана ясно, че случаите с тях в курорта понижават всяка година заради съответното отношение на туристическия отрасъл, тур организациите и полицейските служби. Г-н Кларк показа главните задания, които Консулството си слага в работата си с английските туристи, най-много във връзка с предварителната защита и сигурността им в ски центъра.

„ За нас е значима противоположната връзка от страна на Британско консулство и туристическите компании. Всякакви оферти и хрумвания, които биха могли да подобрят нашата работа и комфорта на туристите, ще бъдат възприети. И както споделих преди дни, по време на срещата си с представителите на органите на реда от България, Гърция и Румъния, тематиката „ сигурност ” е предпочитана. Също по този начин бих желал да благодаря на британската общественост, която трайно се засели да живее тук, за желанието им да се интегрират. Английските жители в Банско са извънредно доброжелателни към хората в неравностойно състояние. С техни средства непрестанно се усъвършенстват елементи от бита на обществено слабите представители в нашата община “ показа Икономов по време да полемиката. Представителите на туристическите организации получиха информация от първа ръка от ръководителите на Министерство на вътрешните работи, че засилено полицейско наличие ще има в региона на ски зона Банско, предвид на терористичните опасности.

Банско се продава добре на английския пазар пък бе противоположната връзка, която се даде от страна на туроператорите. Както за предишния сезон, по този начин и за сегашния сезон, се записва растеж в продажбите на туристически пакети във Англия. Британците са втори по брой визити в Банско след родните туристи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР