Ръст от 11,3 на сто на събраните собствени приходи отчита

...
Ръст от 11,3 на сто на събраните собствени приходи отчита
Коментари Харесай

Банско отчита ръст от 11.3% на събраните данъци

Ръст от 11,3 на 100 на събраните лични доходи регистрира община Банско след разбор на бюджетните индикатори за 2017 година, оповестиха от общинския пресцентър. Събраните средства от локални налози, такси и други местни доходи са 11 429 191 лв..

Най-сериозно е нарастването в събираемостта на туристическия налог - 26 %. Повишението е вследствие на положителната работа на туристическия бранш, който стартира да работи интензивно освен през зимния сезон, само че и през летните месеци. От друга страна, осъществяваните от локалната администрация инспекции за нерегистрирани нощувки и контролът върху местата за настаняване дават своя резултат за понижаване на каузи на сивия бранш, се показва в известието.

Проектът на бюджет на общината за 2018 година към този момент е импортиран за разглеждане в общинския съвет. Приоритетите в капиталовата стратегия са построяването на нова детска градина и доизграждане на подпорни стени по поречието на р. Глазне в региона на обитаемото място. Планира се осъществяването на цялостна рехабилитация на три основни улици в Банско - "Глазне ", "България " и "Цар Симеон ", както и на една в Добринище.

По отношение на обществената политика, с бюджетни средства ще бъде дофинансиран изпълняваният план с Агенцията за обществено подкрепяне, с който се обезпечават персонални асистенти на хора с увреждания. Дофинансирането ще разреши да бъдат наети още 10 асистенти отвън утвърдените от организацията квоти.

Продължава да се извършва общинската стратегия за подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми, като за предходната година от финансиране са се възползвали пет фамилни двойки, поданици на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР