Ръст на спа туристи очакваме през следващите няколко години, след

...
Ръст на спа туристи очакваме през следващите няколко години, след
Коментари Харесай

Идват повече спа туристи след масирана реклама

Ръст на спа туристи чакаме през идващите няколко години, откакто бъдат направени и промотирани новите 7 спа, бланео и уелнес направления, които се приготвят от Министерство на туризма в партньорство с общините в България, специалисти и сътрудници от сектора. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която показа новите дестинации пред бизнеса в Сандански.

Това е първата от поредицата публични разисквания на маршрутите, проведени взаимно от ведомството и в. “Труд ”. Обектите, включени в маршрутите, би трябвало да бъдат избрани до септември-октомври, изясни министърът. След това те ще бъдат показани на огромните интернационалните туроператори, с които си партнира Министерство на туризма, тъй че да бъдат препоръчани на клиентите в Европа и света, които имат интерес към сходен вид почивка, изясни Ангелкова. Освен това промотирането на маршрутите ще бъде включено в рекламните акции на ведомството както по международните малките екрани, по този начин и в онлайн пространството. Финализира се и публичната поръчка за доразработване на националния туристически портал на страната ни, в който също се подчертава върху новите спа направления. След правенето на културно-историческите направления от ведомството, част от обектите, които са социализирани и чиито гости могат да се проследят, са нараснали клиентите си с до 80%, съобщи Ангелкова.

 09_1_192027

На всички е известно, че страната ни е доста богата на минерална вода, само че за жалост е ясно и, че не всички извори се употребяват дейно, изясни министърът. В същото време 90% от минералните ни води са подобаващи за лекуване и профилактика на друг тип болести, изясни Ангелкова. С правене на новите спа направления се цели да се развие туризмът и навътре в страната, да се усили продължителността на сезоните и да се подкрепи превръщането на България в целогодишна дестинация, изясни Ангелкова. Тя не пропусна да спомене, че за тази концепция е работила взаимно и с починалия ръководител на Българския съюз на балнеология и спа Стефан Шарлопов. Паметта на предприемача, който бе главен труженик за развиване на спа туризма у нас и в частност на Сандански, бе почетена по време на форума с едноминутно безмълвие.

Кметът на Сандански Кирил Котев:
Идеята е от изгода
и за общините


С Министерство на туризма работим добре дружно и в една посока. Ведомството има цялостната ни поддръжка за създаване на 7-те спа маршрута, тъй като това е и от наша изгода. Това сподели кметът на Сандански Кирил Котев. “Вече виждаме и първите резултати, само че би трябвало време за реализиране на набелязаните цели. С включването на Сандански и други обекти от района в 7-те нови спа маршрута се надяваме и да притеглим нови туристи. Към момента 70% от гостите на Сандански са българи, които в действителност са и най-хубавите ни туристи. Но с в допълнение промотиране можем да върнем и скандинавските туристи, които преди десетилетия бяха чести посетители в Сандански ”, изясни Котев.

Акцентират на обектите с лиценз
Страната ни е
богата на качествени минерални води


При правенето на новите спа направления ще се подчертава върху обектите, които са дали отговор на изискванията за приемане на спа, балнео или уелнес лиценз. Това изясни министърът на туризма Николина Ангелкова по време на публично разискване на новите дестинации, проведено от ръководеното от нея ведомство и в. “Труд ”. “Върху тях би трябвало да се концентрира и рекламата, защото те дават отговор на законните условия и оферират първокласен артикул. Инвестицията в първокласен медицински и рехабилитационен обект не е дребна и се радваме, че е помислено и за бизнеса, който следва разпоредбите ”, безапелационна бе Емел Пръкова, представител на спа хотели в Огняново и Гоце Делчев.

Страната ни е богата на качествени минерални води, а по-голямата част от тях дават отговор на условията на европейските здравни каси. И ние би трябвало да създадем всичко допустимо в партньорство с бизнеса и общините, с цел да се възползваме от този факт, безапелационна бе Ангелкова. Качествата на минералната вода в Сандански са по-добри в сравнение с тези в Мъртво море, изясни министърът. И добави, че правенето на новите 7 спа маршрута цели точно да се създадат сходни обстоятелства известни и зад граница.

Мнения
за концепцията


Станимир Станков:
Заедно сме
мощни

 Станимир Станков Станимир Станков
Благодаря на Министерство на туризма, че даде тази опция да работим дружно. Това съобщи Станимир Станков, ръководител на Националната асоциация на спа и уелнес туризъм. Когато сме дружно, тогава сме мощни. Природата, която има в страната ни, може да ни трансформира в дестинация номер 1 освен в Европа, само че и в света, безапелационен беше той.

Румен Калайджиев:
Природата може да носи доходи

 Румен Калайджиев Румен Калайджиев
Не бива да позволяваме хиляди тонове минерална вода да изтича в деретата. Нужно е Министерство на туризма да образова кметовете за това какъв брой значим е този запас и по какъв начин може да носи доходи на общината. Това съобщи зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Румен Калайджиев. Приветстваме концепцията да се подчертава върху културни и спа направления и да се промотират те.

Д-р Таня Ангелова:
Балнеотуризмът е благосъстояние,
което би трябвало
да оценим

 Д-р Таня Ангелова Д-р Таня Ангелова
Балнеотуризмът е благосъстояние, което би трябвало да оценим и да популяризираме, тъй като това е шансът ни за целогодишна дестинация. Това съобщи специалистът към БУБСПА и част от работната група, изготвила спа маршрутите доктор Таня Ангелова. Ако съумеем да създадем това, страната може да завоюва доста стопански, безапелационна бе тя. “От основаването на Българската спа и балнео асоциация починалият ръководител на организацията Стефан Шарлопов и екипът му имат концепция да се борят с подправените спа центрове, които не дават отговор на изискванията. Негова концепция беше и да превърнем страната в целогодишна дестинация точно с промотиране на спа и балнеотуризма ”, съобщи още Ангелова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР