Ръст на приходите от 36,2% обяви подразделението за потребителски продукти

...
Ръст на приходите от 36,2% обяви подразделението за потребителски продукти
Коментари Харесай

Huawei продаде 73 млн. смартфона за половин година

Ръст на приходите от 36,2% разгласи подразделението за потребителски артикули на Huawei за първите шест месеца на 2017 година, по отношение на същия интервал на миналата година. Постъпленията на компанията възлизат на 105,4 милиарда китайски юана, а продажбите на смарт телефони са се нараснали с 20,6% до 73,01 милиона броя.
„ Нашето звено за потребителски бизнес Consumer Business Group продължава да демонстрира необикновен напредък, надминавайки междинното за промишлеността равнище и утвърждавайки се на пазарите на висок клас устройства по света”, разяснява основният изпълнителен шеф на Huawei Consumer Business Group – Ричард Ю.

През първото полугодие на 2017 година Huawei заема 9,8% от международния пазар на смарт телефони, съгласно IDC. Този напредък е подбуден от забележителното увеличение на продажбите на смарт телефони от висок и междинен клас във значими геостратегически пазари.
В Китай Huawei претендира за 22,1% пазарно наличие, а доставките са се нараснали с 24 % на годишна база. От компанията също регистрират огромен годишен растеж от 18% в Европа, с изключително положително показване в Централна, Източна и Северна Европа.
Huawei реализира сериозен пробив и на азиатско-тихоокеанските пазари, които включват Тайланд, Малайзия, Япония и Южна Корея. Присъствието в Русия също нараства мощно. Компанията уголемява своята комерсиална мрежа за да доближи 56 000 обекта до края на 2017 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР