Ръст на преките чуждестранни инвестиции с близо 10%, отчете БНБ

...
Ръст на преките чуждестранни инвестиции с близо 10%, отчете БНБ
Коментари Харесай

Ръст на преките чуждестранни инвестиции

Ръст на директните задгранични вложения с близо 10%, регистрира Българска народна банка за първото тримесечие, представена от 24 часа.

По-бързо струпване на капитал може да се реализира посредством унищожаване на бариерите пред частните вложения и възстановяване на качеството и успеваемостта на обществените вложения. Липсата на инфраструктура, индустриални паркове и държавен ангажимент на високо равнище се оказват измежду съществени.

„ Това, което непознатите компании не могат да схванат е за какво когато си строят фабрика те би трябвало да вложат от техния капитал в непозната инфраструктура. Те не могат да се съгласят да платят за канал за газ и всякаква инфраструктура, която е отвън рамките на техния парцел.Това не е бягство от заплащане на пари, само че не биха се съгласили да работя нещо, което е роля на страната “, съобщи Георги Киров, сътрудник и шеф „ Капиталови пазари “ в компания за капиталово ръководство.

„ Има доста територии на страната, които са обезлюдени, където не се случва нищо, в случай че страната влага в развиването на инфраструктурата във всички случаи тези места, ще станат привлекателни за задграничните вложения “, съобщи Александър Конев, търговски шеф в австрийска компания.

Етикети: БНБинвестициипрекиръст
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР