Расистките обиди на снощната европейска квалификация между България и Англия

...
Расистките обиди на снощната европейска квалификация между България и Англия
Коментари Харесай

Расистките обиди на мача България-Англия са основна тема във Великобритания

Расистките обиди на снощната европейска подготовка сред България и Англия в София са съществена тематика в днешните издания на водещите английски медии.

Военновъздушни сили отбелязва, че играта е била спирана два пъти поради расистки прояви , в това число нацистки привет и обидни викания. Британската медия цитира думите на ръководителя на футболната асоциация Грег Кларк , който съобщи, че случилото се очевидно е разстроило играчите на Англия. Той показва вяра, че УЕФА ще извърши цялостно и изцяло следствие на случая.

Вестник „ Дейли телеграф “ излиза със заглавие „ Отвратително “ и фотография на играчите на терена по време на едно от спиранията на мача.

" Англия се изправя твърдо против лицето на отвратителния расизъм, до момента в който победи България в една срамна нощ в София ", добавя изданието. Вестникът отбелязва, че играчите на Англия са реагирали с извънредно достолепие и професионализъм, макар че играта беше прекъсвана два пъти и по този начин са изпратили обръщение към света. " Сега натискът би трябвало да бъде безсърдечен върху управляващите да подхващат дейности и не приказваме за дребни санкции или лишаване на точки. Беше извънредно ужасяващо и единствената мярка е да изхвърлят България със смешните им отричания от надпреварата. Това е, беше и постоянно ще бъде изцяло недопустимо. Не би трябвало да има взаимни отстъпки ", добавя изданието в изострен коментар. Все отново " Дейли телеграф " отбелязва реакцията на капитана на българския отбор Ивелин Попов, който в полувремето спори с почитателите.

-->

С огромни букви „ Стар спорт “ дефинира случилото се като „ Срам “. „ Мирър “ също упорства България да бъде изхвърлена от квалификациите, а УЕФА да предприеме незабавни дейности. Заглавието в днешния брой на „ Дейли мейл “ гласи Англия – 6, Расизмът - 0.

Заглавието на влиятелния вестник „ Гардиан “ е „ София, позор “. Изданието цитира думите на наставника на Англия, който е похвалил играчите за реакцията им по време на обидните викания. Вестникът отбелязва, че капитанът на българския тим Ивелин Попов е бил видян да води развълнуван спор с български почитатели, до момента в който тимовете влизали в съблекалнята на полувремето. „ Да се изправиш самичък и да направиш вярното нещо изисква храброст и сходни дейности не би трябвало да останат незабелязани “, цитира „ Гардиан “ думите на Маркус Рашфорд – един от тримата тъмнокожи играчи, с които Англия излезе на терена.

В собствен просторен материал „ Дейли експрес спорт “ разгласява фотосите на младежите с черни качулки, видяни да вършат нацистки поздрави на националния стадион „ Васил Левски “ , а заглавието с огромни букви гласи „ Загубеняци “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР