Ръсел Уестбрук замени Оклахома сити тъндър с Хюстън рокетс в

...
Ръсел Уестбрук замени Оклахома сити тъндър с Хюстън рокетс в
Коментари Харесай

Как трансфер в НБА носи данъчно облекчение от 10 милиона

Ръсел Уестбрук размени " Оклахома сити тъндър " с " Хюстън рокетс " в натруфен трансфер, който да му разреши да се бори за купата в Националната баскетболна асоциация (НБА). След премия за MVP и невероятна персонална статистика гардът желае да печели и шампионски пръстени, само че прекосяването в Тексас не му носи единствено това. Оказа се, че Уестбрук ще получи и финансова полза.

Според сегашния си контракт гардът ще получи над 171 милиона $, като годишно взима 42.7 млн. Данъкът върху приходите му в Оклахома беше малко над 5%, с което той вкарваше в хазната над 2.5 милиона годишно.

В Тексас обаче Уестбрук ще заплаща доста по-малко – малко над 1 милион $. Така единствено за четири години Уестбрук ще спести 6.4 милиона $.

Освен заплатата си баскетболистът има и други съществени доходи. Те са от персоналните му спонсори и са на стойност 18 милиона $. Преминаването от Оклахома в Тексас ще му икономисва 900 хиляди $ годишно. Прибавени общо към по-малкото налози, които ще заплаща върху заплатата си спестените за Уестбрук ще бъдат общо 10 милиона $ за четири години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР