Ръсел Бранд отрича „криминални обвинения“, свързани с неговото „безразборно минало“

...
Ръсел Бранд се защитава срещу това, което той описа като
Коментари Харесай

Ръсел Бранд се защитава срещу това, което той описа като „много сериозни криминални обвинения“, свързани с миналото му.

Във видео, разпространено в социалните медии в петък, актьорът, комикът и авторът отхвърли превантивно твърденията, които е получил в „писмо и имейл“ от „телевизионна компания от мейнстрийм медии“ и „вестник“. Бранд не идентифицира организациите по име, но каза, че комуникациите изброяват „литания от изключително груби и агресивни атаки“.

„Сред тази литания от удивителни, доста барокови атаки, има някои много сериозни обвинения, които аз абсолютно опровергавам“, каза Бранд във видеото си.

В събота британските издания The Sunday Times, The Times и Channel 4 „Dispatches“ публикуваха съвместно разследване, в което четири жени твърдят, че Бранд ги е насилвал сексуално в различни случаи между 2006 и 2013 г. Една от жените каза, че е на 16 години и Бранд е бил на 31 години по време на предполагаемото нападение в Лондон.

Жените са избрали да не бъдат идентифицирани по име в доклада, според The ​​Times. Си Ен Ен не е успяла да провери независимо техните твърдения.

Литературната агенция Tavistock Wood, която беше посочена като представител на Бранд, каза пред CNN в събота, че „Бранд категорично и категорично отрече твърдението, направено през 2020 г., но сега вярваме, че сме били ужасно подведени от него. TW прекрати всички професионални връзки с Brand.”

Най-малко две от предполагаемите нападения са извършени в Лос Анджелис. Според доклада една жена е била лекувана в център за лечение на изнасилване в същия ден като предполагаемото нападение. Центърът се свързал с полицията, се казва в историята, но жената избрала да не подава сигнал, защото „не смяташе, че моите думи биха означавали нещо срещу неговите“, според бележки от центъра за изнасилване, които жената сподели с The Times .

„Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в мейнстрийма, когато бях във вестниците през цялото време, когато бях във филмите. И както съм писал много в книгите си, бях много, много безразборен“, каза Бранд във видеото си. „Сега по време на това време на безразборни отношения, връзките, които имах, бяха абсолютно, винаги по взаимно съгласие.“

Бранд е писал и говорил много за предишното си лечение от наркотична и сексуална зависимост, както и за психичното си здраве. През последните години той изгради дигитална платформа за уелнес.

„Тогава винаги съм бил прозрачен за това – почти твърде прозрачен. И сега съм прозрачен за това. И да видя как тази прозрачност метастазира в нещо престъпно, което абсолютно отричам, ме кара да се запитам дали има друг дневен ред?“ добави Бранд във видеото си.

Той твърди, че е бил „атакуван“ от публикациите в опит да контролира гласа си.

„Нямам нищо против да използват моите книги и моята позиция, за да говорят за моето безразборно поведение в миналото“, каза Бранд. „Това, което сериозно опровергавам, са тези много, много, сериозни криминални обвинения.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР