Рапърът Кание Уест казва, че е загубил 2 млрд. долара

...
Рапърът Кание Уест казва, че е загубил 2 млрд. долара
Коментари Харесай

Кание Уест вече не милиардер, премахнаха фигурата му от Музея на Мадам Тюсо

Рапърът Кание Уест споделя, че е изгубил 2 милиарда $ за ден поради протеста, оповестява ТАСС.

" Загубих и още съм жив, това е езикът на любовта. Парите не са това, което съм. Хората са ", написа в четвъртък Уест в профила си в Инстаграм. Той адресира известието си до Ари Емануел, създател на организацията „ Ендевър “. По-рано Емануел прикани фирмите, свързани с Уест – „ Адидас “, „ Епъл “ и „ Спотифай “, да прекратят съдействието си с изпълнителя.

Изхвърлен от Музея на Мадам Тюсо

Музеят на Мадам Тюсо отстрани восъчната фигура на Кание Уест от залата, в която посетителите можеха да я видят, съобщи ДПА. 

Това стана, откакто няколко компании, измежду които и " Адидас ", прекратиха партньорствата си с Уест и той отпадна от листата на милиардерите на списание " Форбс " поради спорните забележки, които си разреши обществено.

Моделът на американския рапър, който промени името си на Йе, е изместен в списък от музея.

" Фигурата на Йе (Кание Уест) е прибрана от атракционния етаж в нашия списък ", изясни говорителка на Музея на Мадам Тюсо пред осведомителната организация Прес асосиейшън. " Всеки печели своето място в Музея на Мадам Тюсо в Лондон и вслушваме се в мнението на нашите посетители и публиката кого чакат да видят ".



Восъчната фигура на Кание Уест в началото бе сложена в музея през 2015 година дружно с тази на тогавашната му брачна половинка Ким Кардашиян.

Изхвърлен и от офис на компанията, производител на обувки " Скечърс "

Освен отстраняването на восъчната му фигура от Музея на Мадам Тюсо, изпълнителят бе наложително изведен от офис в Лос Анджелис на компанията, производител на обувки " Скечърс ", където дойде без предварителна спогодба, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес, като цитираха известие на компанията.  

Уест и хората, с които пристигнал, са били съпроводени до изхода от чиновници на компанията след къс диалог. Не се оповестява задачата на визитата в офиса. 

Милиардите към този момент ги няма

Американският рапър заемаше по-рано тази година номер 1513 в листата на богаташите на изданието " Форбс ", като положението му се оценяваше на 2 милиарда щатски $ с помощта на неговите фешън марки и договорката с “Адидас ”.

Във вторник обаче немската компания за спортно облекло разгласи, че приключва производството на Yeezy, фешън съдействие с Уест, поради антисемитските изявления на рапъра в обществените медии.

" Форбс " в този момент пресмята, че положението на изпълнителя към този момент е 400 милиона щатски $ - идващо от " недвижими парцели, пари в брой,  музикалния му азбучник и пет процентов дял във компанията на някогашната брачна половинка Ким Кардашиян, наречена " Скимс ".

Агенцията за гении CAA разгласи, че е прекратила връзките си с Уест. Модната къща " Баленсиага " също се отхвърли от съдействие с 45-годишния реализатор, както и други компании.

Готов документален филм за Кание Уест също няма да излезе към този момент.

" Животът на белите има значение "

Изпълнителят бе подложен на критика по-рано този месец, че се появи с блуза с надпис " Животът на белите има значение " при представянето на последната му сбирка на Парижката седмица на модата. Това е противопоставен на известния девиз " Животът на чернокожите има значение ", емблематичен за антирасистките митинги в Съединени американски щати през 2020 година



В последните няколко дни някогашната му брачна половинка Ким Кардашиян и членовете на нейното семейство приканиха за завършек на " ужасното принуждение и реторика на омразата " против еврейската общественост, напомня ДПА.

Изпълнителният шеф на " Спотифай " Даниел Ек сподели пред Ройтерс, че мненията на Уест са " ужасни ", само че че музиката му ще остане в платформата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР