Рап-легендата Тупак Шакур, който беше застрелян през 1996 г., е

...
Рап-легендата Тупак Шакур, който беше застрелян през 1996 г., е
Коментари Харесай

Тупак Шакур е удостоен със звезда в Холивуд

Рап-легендата Тупак Шакур, който беше убит през 1996 година, е почетен със звезда на Алеята на славата в Холивуд.


На церемонията беше отдадена респект на рапъра, който умря на 25-годишна възраст след къса, само че впечатляваща кариера, в която се трансформира от танцьор в една от най-влиятелните фигури в хип-хопа.

" Сърцето ми се изпълва с горделивост, че през днешния ден заставам тук и съставлявам семейство Шакур ", сподели сестрата на Шакур Секива " Сет " Шакур при откриването в Лос Анджелис.

" Тупак знаеше надълбоко в себе си, че постоянно е бил предназначен за нещо огромно. И като негова по-малка сестра имах привилегията да следя по какъв начин това се реализира. "

Известен с прочувствено наситените си текстове и театралния си гений, Шакур продава повече от 75 милиона плочи с шлагери, измежду които " California Love " и " Changes ".

Шакур се трансформира и в основна фигура в известното съревнование сред хип-хопа от Източното и Западното крайбрежие, подклаждано от промоутърите.

Макар че е роден в Ню Йорк, Шакур се реалокира със фамилията си в Калифорния още като младеж. Преди да бъде убит през септември 1996 година в Лас Вегас, той се трансформира в една от най-разпознаваемите фигури на сцената на Западния бряг.

Обстоятелствата към гибелта на Шакур остават неизяснени. Церемонията в сряда се състоя девет дни преди 52-ия му рожден ден.

Идентифицирането на Шакур като „ гангста рапър “ става в края на късия му живот, когато той нееднократно се сблъсква с принуждение и влиза в пандиза по обвинявания в полово посягане.

Но Шакур, чиято майка Афени е била дейна в придвижването " Черните пантери " и го кръщава на Тупак Амару - революционен водач на инките, употребява текстовете си и с цел да повдигне въпроси, с които се сблъскват чернокожите американци - от полицейската грубост до всеобщото отнемане от независимост.

Шакур и майка му са обект на телевизионната документална поредност " Скъпа мамо: Сагата за Афени и Тупак Шакур ". Режисьорът Алън Хюз и продуцентът Джамал Джоузеф бяха измежду участниците в церемонията в сряда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР