Рансъмуер групировка иска откуп от 4 милиона долара за откраднатите

...
Рансъмуер групировка иска откуп от 4 милиона долара за откраднатите
Коментари Харесай

MSI съобщава за нарушение на сигурността на данните си след атака с рансъмуер

Рансъмуер формация желае откуп от 4 милиона $ за откраднатите данни на MSI

Емил Василев преди 35 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Тайванският производител на компютърен хардуер MSI е потърпевш от офанзива с рансъмуер предходната седмица, само че омаловажава нейното влияние.

PCMag откри отчет на компанията, подаден на Тайванската фондова борса (TWSE), в който MSI в детайли разказва случая, в това число разискване на това какви данни е допустимо да са потърпевши при офанзивата и какви последствия би могло да има това за бизнеса на компанията.

„ След като откри, че някои осведомителни системи са атакувани от хакери, ИТ отделът на MSI инициира механизъм за отбрана на осведомителната сигурност и процедури за възобновяване. Дружеството също по този начин е докладвало за аномалията на съответните държавни органи. “

доста влияние

заявиха от MSI

Освен това детайлностите за офанзивата са нищожни. Не се знае по кое време тъкмо е зародил случаят (може да се е случил преди месеци), кои системи и крайни точки е криптирала компанията и дали при офанзивата са били откраднати чувствителни данни.

MSI съобщи, че хакерската атака не е имала „ доста “ оперативно или финансово влияние, като означи:

„ В момента няма доста влияние върху нашия бизнес от финансова и оперативна позиция. Дружеството също по този начин ускорява ограниченията за надзор на осведомителната сигурност на своята мрежа и инфраструктура, с цел да подсигурява сигурността на данните. “

Компанията обаче предизвести потребителите си да конфигурират актуализации на BIOS и фърмуера единствено от публични източници, оповестява BleepingComputer.

„ MSI приканва потребителите да получават актуализации на фърмуера/BIOS единствено официаления ни уеб страница и да не употребяват файлове от източници, разнообразни нашия формален уеб страница. “

заяви компанията

По-рано тази седмица бандата Money Message Ransomware съобщи, че е проникнала в някои от системите на MSI и е откраднала файлове, които ще изтекат онлайн идната седмица, в случай че компанията откаже да заплати откуп от 4 милиона $.

Въпреки че компанията не оповестява кой стои зад офанзивата, участникът в опасността, прочут като Money Message, твърди, че е проникнал в системите на MSI и е откраднал някои файлове. Той е изискал 4 млн. $, с цел да не разгласява файловете онлайн.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР