Рано в неделя ни гостуват Евелина Йорданова, основател на танцова

...
Рано в неделя ни гостуват Евелина Йорданова, основател на танцова
Коментари Харесай

Евелина Йорданова: Работейки в училище с децата установих, че в междучасието вместо да тичат, да танцуват е по-прекрасно



" Рано в неделя " ни гостуват Евелина Йорданова , създател на танцова школа " Sway " , хореографът Ивайла Гергова - Ава и децата от танцовата школа.

Евелина Йорданова е родена през 1977 година и танцува от трети клас:

" Аз по специалност съм преподавател. Работейки в учебно заведение с децата открих, че в междучасието вместо да тичат, да танцуват е по-прекрасно. И по този начин стартира цялата концепция, моят клас от първи до четвърти клас, танцуват в междучасията, вместо да тичат. В един миг се оказа, че мога да отворя школа и преподавателската активност трансферирах в танцовата сфера. "

Преди 13 години Евелина Йорданова основава танцовата школа, в която образова и дребни и огромни:

" Не е елементарно в България да работиш в областта на изкуството, само че е изключителна провокация. Човек, когато го носи в сърцето си е подготвен да го разлее отсреща. Само да има хора, които да го поемат. Аз в действителност намирам хора отсреща, които желаят да работят в залата, които желаят да се развива. "

Ивайла Гергова - Ава е треньор на децата:

" Тази работа мен си ме избра. Преди 10 години по този начин стояха нещата тук в България, в случай че искаш да си хореограф, би трябвало да започнеш от децата. В интерес на истината тогава още не бях навършила 18. Трудно беше от началото. С времето преоткрих, че това е най-благодатната работа. От 10 години не съм спряла да преподавам в детски градини, в учебни заведения, в танцови школи,  на всички места. Всяка една група носи нейния си заряд и надлежно този зарят се придвижва към мен и ме кара да желая все по-силно да работя това нещо. "

 Снимка

Интервю с Евелина Йорданова, Ивайла Георгиева – Ава и с децата можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР