Рано в кариерата си Крис Капосела получава рядка възможност. Шест

...
Рано в кариерата си Крис Капосела получава рядка възможност. Шест
Коментари Харесай

Два трика на Бил Гейтс, с които ще бъдете по-уверени

Рано в кариерата си Крис Капосела получава рядка опция. Шест години откакто се причислява към Microsoft, той е назначен на необикновена за него служба - написа речите на тогавашния основен изпълнителен шеф Бил Гейтс.

Днес 53-годишният Капосела се връща обратно във времето, с цел да ни показа двата най-ценни урока, които научава от милиардера, когато става дума за ръководство на времето.

В рамките на две години - от 1997 до 1999 година, мъжът обикаля света дружно с Гейтс. По-късно работи под управлението на Сатя Надела. Наскоро означи уместно 31 години стаж в софтуерния колос.

Гейтс е претенциозен, когато възнамерява графика си, споделя Капосела, допълвайки, че дефинира като удивителна тази негова дарба. Той е заел от милиардера няколко техники за ръководство на времето, които са му помогнали да поддържа салдото сред работата и персоналния живот, написа CNBC.

Това са двете техники за ръководство на времето, които Капосела предлага:

Планирайте за година напред

Вместо да мислите за графика си на база седмица или месец, представете си го за година напред.

Капосела е следил по какъв начин Гейтс възнамерява какво ще прави през идната година. Най-вече това се е отнасяло за фискалната година на Microsoft, която е от юли до юни.

Дългосрочното обмисляне оказва помощ да създадете темп в графика си, да разбиете задачите си на по-малки цели и по-лесно осъществими. Това също по този начин подтиква продуктивността ви и усъвършенства салдото работа-личен живот.

В проекта ви няма потребност да участват всички ваши цели и планове за идващите 12 месеца.

Полезно е обаче да очертаете годишните си цели, значимите срещи, ваканциите и други огромни събития, които предстоят, споделя Капосела.

Организирайте времето си по разнообразни посоки

Имали ли сте възприятието в миналото, че губите времето си в срещи или в писане на отговори на имейли?

В такава обстановката се е намирал и един от най-успешните генералните шефове, които историята познава.

Гейтс споделя в изявление през 2017 година, че от време на време би трябвало да ангажира всяка своя минута с нещо, с цел да потвърди своята “сериозност ” като бизнес водач.

Милиардерът намира креативно решение на този проблем. Той разпределя времето си по разнообразни посоки, споделя Капосела. Гейтс пресмята какъв брой време посвещава на всяко едно от тях и настройва графика си със задания съгласно резултатите.

През годините Капосела имитира тази техника и провежда времето си в четири посоки: хора (наемане, намиране и управление), фирмена тактика, маркетинг и клиенти.

Започнете с тези четири посоки и им посвещавайте по 25% от работното си време, предлага той. Дайте на този способ експериментален интервал от 3-4 месеца и вижте дали ще се почувствате по-продуктивни и че държите нещата под надзор.

Това ми подейства доста освобождаващо, споделя Капосела.

Помогна ми да мисля по-стратегически в ръководството на времето и да огранича дилемите, които “изяждат ” прекомерно доста от работния ден, добавя той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР