Рано тази сутрин волейболният тим на Хебър отпътува за беларуската ...

Рано тази сутрин волейболният тим на Хебър отпътува за беларуската

Хебър замина с оптимизъм за реванша срещу Шахтьор

Рано тази заран волейболният отбор на Хебър отпътува за беларуската столица Минск, където в четвъртък ot 17,30 часа българско време ще се изправи против Шахтьор(Солигорски) в мача реванш от втория кръг на Шампионската лига. Тъй като залата на Шахтьор няма лиценз за мачове от Шампионска лига дуелът сред беларуси и българи ще се играе в столицата на някогашната руска република. Хебърци отпътуваха за решителната борба в чудесно въодушевление и оптимизъм. С шампиона на България потегли и младата вяра Иван Сарафов, който е част от школата на " тигрите ".

" Не бих определил възможностите като 50:50. Това е елементарно един мач, който би трябвало да изиграем по-добре от първия и да вземем успеха с резултат, който ни устройва с цел да продължим ", показа след финалната подготовка на Хебър на пазарджишка земя асистент-треньорът на " тигрите " Мартин Бланко, който ще замести старшията Камило Плачи в следващ мач.Плачи бе изписан през предходната седмица от столична болница, в която бе на лекуване, само че има наставления от лекарите за спомагателна 20-дневна отмора в домашни изисквания преди да се завърне към обичайните си функционалности в Хебър.

Капитанът и разпределител на Хебър Иван Станев показа своя и на съотборниците си оптимизъм преди гостуването в Беларус." Всички в тима са настроени за победа и ще дадем всичко от себе си, с цел да продължим напред в следващия кръг. С успеха над Монтана преди 3 се отърсихме от отрицателните страсти и сме настроени на максимума за съществената борба с Шахтьор. Надявам се да бъдем по-спокойни и си поисквам ние да сме по щастливият тим след края на мача! “, показа Станев.

В Минск Хебър се нуждае от победа с 3:0 или 3:1 с цел да продължи непосредствено в следващия стадий на шампионата. При вероятно 3:2 в интерес на " тигрите " всичко ще се взе решение в " златен гейм ". Обратно, всеки триумф на Шахтьор ще значи напредък за домакините в следващата фаза на елиминациите.

Източник: marica.bg