Рано тази сутрин прокуратурата във Варна е била уведомена за

...
Рано тази сутрин прокуратурата във Варна е била уведомена за
Коментари Харесай

От прокуратурата и полицията с подробности за ужасяващото двойно убийство във Виница

Рано тази заран прокуратурата във Варна е била известена за осъществяването на тежко престъпно действие – ликвидиране. Под управлението на наблюдаващия прокурор са почнали нужните следствени дейности, конфискувани са материални доказателства от мястото на престъплението, биологични следи и се води следствие по член 116, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс, което значи за ликвидиране на повече от едно лице. Това съобщи на брифинг прокурор Радослава Лазарова – представител на Окръжна прокуратура – Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Той уточни, че  жертвите са две – мъж и жена, а арестуваният за тежкото закононарушение е техен роднина и следва в границите на днешния ден да му бъде повдигнато обвиняване по член 116.

" След като бъде повдигнато обвиняване на арестувания мъж, той ще бъде арестуван за 72 часа и в неделя наблюдаващия прокурор ще внесе искане за задържането му под стража, когато ще се гледа и мярката за неотклонение в съда.

Доколкото ми е известно аргументите за осъщественото тежко закононарушение са битови, само че въпреки всичко следствието е едвам на няколко часа.

Назначени са нужните експертизи, като все още няма по какъв начин да имаме умозаключение по тях “, разяснява прокурор Лазаров.

От полицията в морския град обясниха, че сигнал за закононарушението е бил подаден малко след среднощ на телефон 112, от лице, което е декларирало, че на адрес в кв. " Виница “ е бил атакуван от съседите си и се е стигнало до съдбовен случай.

При идване на мястото на нещастието полицейски екипи, са посрещнати от мъжа подал сигнал. Той е декларирал, че е умъртвил съседите си с нож. Установени са два натрупа на мъж и жена, а пристигналият екип на Бърза помощ единствено установи гибелта им.

Веднага е бил известен областен прокурор, формирано е досъдебно произвеждане по необходимост за ликвидиране на повече от едно лице.

Убитите са на 49 и 51 години, брат и сестра и са родственици на причинителя. Към момента мъжът е арестуван за период от 24 часа.

По думи на арестувания, роднините му са го нападнали, само че това занапред ще се обяснява, защото няма други очевидци на закононарушението с изключение на него и майка му.

Очаква се назначение и на психическа експертиза на 54-годишния мъж, която да даде изясненост дали той е разбирал дейностите, които е направил.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР