Рано тази сутрин, малко след 5:00 часа българско време, сръбският

...
Рано тази сутрин, малко след 5:00 часа българско време, сръбският
Коментари Харесай

В 5:00 часа сутринта - Вучич и руският посланик откриха Балкански поток в Сърбия

Рано тази заран, малко след 5:00 часа българско време, сръбският президент Александър Вучич публично откри газопровода " Балкански поток " в местността Господжинцима, край Жабля, наоколо до българската граница, съобщи БГНЕС. Газопроводът продължава до унгарската граница.
Вучич даде обещание " до 10-15 дни да предложи доста понижаване на цената на газа ".
 Вучич разгласи формалното разкриване на „ Балкански поток “ Вучич разгласи формалното разкриване на „ Балкански поток “
От на следващия ден заран Сърбия ще получава съветски природен газ от България по газопровода „ Балкански поток “, който е продължение на &...
" Искам да благопожелавам Новата година на сръбските жители. За нас това е огромна и основна работа... " Балкански поток " ни подсигурява енергийна сигурност и непоклатимост, което е доста значимо за привличането на вложители ", сподели още Вучич.
На откриването участва и съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко. " Изграждането и стартирането на " Балкански поток ", който е част от " Турски поток " от българската до унгарската граница, изцяло подсигурява енергийната непоклатимост и сигурност на Сърбия ", сподели съветският дипломат.
Газопроводът е определян от съветска и сръбска страна като един от най-важните планове, който би трябвало да укрепи икономическото и геостратегическо състояние на Белград в района.
" Балкански поток " в действителност е продължение на газопровода " Турски поток " през територията на България. В формалните документи той се назовава " обект на разширение на газопреносната инфраструктура на компанията " Булгартрансгаз " редом със северния основен газопровод до българо-сръбската граница ". Името " Балкански поток " беше наложено от министър-председателя Бойко Борисов.
 Борисов: Газопреносната ни мрежа е осъвременена с най-хубавите компресори (ВИДЕО) Борисов: Газопреносната ни мрежа е осъвременена с най-хубавите компресори (ВИДЕО)
" Газопреносната ни система е осъвременена и реверсивна, с най-хубавите компресори, тъй че можем във всички направления да транспортираме година..
" Турски поток ", който беше пуснат на 8 януари 2020 година, минава по дъното на Черно море от Русия до крайбрежията на Турция. Освен това има сухопътна директна част до границата със прилежащи страни, откъдето газът към този момент се изнася за Гърция, България, Северна Македония. По-късно, след завършването на построяването на цялата инфраструктура, газът доближава до Сърбия и Унгария. Пропусквателната дарба на газопровода дълъг 930 км е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно.
Съединени американски щати постоянно са се разгласявали против " ". Два дни след стартирането в употребата на газопровода, на 10 януари 2020 година, Вашингтон изпрати явен сигнал, че са срещу продължението на тръбата през българска територия за Европейски Съюз. Съединените щати са срещу втората линия на газопровода " Турски поток ", предопределена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, защото я преглеждат като геостратегически план на Русия, съобщи тогава заместник-държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР