Рано тази сутрин и двамата кандидати за кмет на София

...
Рано тази сутрин и двамата кандидати за кмет на София
Коментари Харесай

Кандидатите за София гласуват. За какво и с какво?

Рано тази заран и двамата претенденти за кмет на София - Васил Терзиев и Ваня Григорова към този момент бяха дали своят вот. 

Ето защо. И с какво.
" Кандидатите да млъкнат през днешния ден, да приказват гласоподавателите "
Първа бе Григорова, която избра да упражни правото си на глас с хартиена бюлетина. 
 Снимка Българска телеграфна агенция
" Гласувах за свободен и либерален град ", сподели кандидатката на Българска социалистическа партия. По думите ѝ през днешния ден е гласувала за " свободен от корпоративни зависимости град, в който всеки има свободата да бъде подобен, какъвто е и да не се тормози от това ". Григорова уточни, че е гласувала за " град без ненавист, в който не сме изгубили човешкия си образ и в който можем да се гледаме очи в очи ".

" Трябва да поемем нещата в свои ръце, да разберем какво е демокрацията и да отхвърлим клептокрацията ", съобщи още Григорова.

Според нея претендентите трябвало през днешния ден да млъкнат, с цел да приказват гласоподавателите. " Ние имахме опция да даваме изявленията и да дебатираме, когато желаеме и не ни е боязън от съперника " - уточни в умозаключение тя, визирайки проваления тв спор с Терзиев.
" Защото ще свърша работа "
Малко след кандидатката на левицата, гласоподава и този на " Продължаваме промянатат-Демократична България ". Очаквано Терзиев избра да гласоподава с машина.

" Разчитам на гласовете на софиянци, които виждат в моята кандидатура, в нашите районни кметове, по-добър път към това да оправим кварталите и на този град да му дадем подтик, съобщи той ", откакто упражни правото си на глас. И прикани хората да гласоподават през днешния ден, тъй като идващият изправителен е чак след четири години.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Попитан за какво е по-добрият претендент, Терзиев отговори:

" Защото ще свърша работа ".

По думите на Терзиев една от неприятните практики, които счита да махне, в случай че бъде определен за кмет, ще е тази да се фаворизират районните кметове. 

В отговор на въпрос за връщането на машините за балотажа и за честността на вота, претендентът сподели, че всеки един глас " обезсмисля тези безобразия, които се случват по веригата ". Терзиев напомни, че след първия тур (когато след решение на ЦИК гласувахме единствено на хартия) имаше около 500 000 невалидни бюлетини. " Според мен това е ненормално. 15-16 % от пуснатите бюлетини да са невалидни. Тук изобщо не разясняваме безобразията с протоколите. Дори в това учебно заведение има секции, в които отново съм с нула гласа. Явно не им се получава броенето на някои хора... "

По думите на Терзиев една от неприятните практики, които счита да махне, в случай че бъде определен за кмет, ще е тази да се фаворизират районните кметове. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР