Рано сутринта днес ще се проведе Коалиционен съвет на управляващото

...
Рано сутринта днес ще се проведе Коалиционен съвет на управляващото
Коментари Харесай

До часове ще е ясно - дали и кой ще си тръгне от правителството

Рано сутринта през днешния ден ще се организира Коалиционен съвет на ръководещото болшинство, съобщи БГНЕС. Очаква се водачите на партиите в управническата коалиция дефинитивно да одобрят кадровите промени в държавното управление.
Няма публична информация какви ще са възможните промени, само че е имало разискване и с партиите.
Според източници на Actualno.com, има няколко линии. Сигурни оставащи в държавното управление са министър председателят Бойко Борисов, въпреки да се говореше, че той може да отстъпи поста си на Томислав Дончев, както и Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната; Екатерина Захариева – вицепремиер и външен министър; Томислав Дончев – вицепремиер по европейските въпроси; Теменужка Петкова – министър на енергетиката; Емил Димитров – министър на околната среда и водите; Николина Ангелкова – министър на туризма. За Ангелкова в разнообразни медии се тиражираха клюки, че може да бъде заменена.
За сигурни отиващи си се смятат финансовият министър Владислав Горанов, като за негови заместници са обсъждани имената на ръководителя на Бюджетната комисия Менда Стоянова и някогашния ръководител на Народното събрание Димитър Главчев, както и на настоящия здравен министър Кирил Ананиев, който е зам.-финансов министър във всички държавни управления от времето на Иван Костов насам. Очаква се и промяна на правосъдния министър Данаил Кирилов, като за този пост се спряга името на депутата от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков. Емил Караниколов също не може да се усеща сигурен за поста си на министър на стопанската система - той, дружно с Горанов и вътрешния министър Младен Маринов, подадоха оставките си по искане на премиера преди седмица, само че след това процедурата беше безусловно замразена. Вътрешният министър Младен Маринов евентуално ще бъде заменен от Красимир Ципов, който беше заместител вътрешен министър в едно от държавните управления на ГЕРБ, или от депутата Пламен Нунев. Бъдещето на Боил Банов като министър на културата е под сериозен въпрос, като за неговия пост се спряга името на Вежди Рашидов. Банов има проблем поради инспекцията на прокуратурата за градежа на " Ай Тауър ".
Учудващо или не, един от най-говорещите пред малките екрани министри - общественият министър Деница Сачева, може и да бъде заменена от депутата от ГЕРБ Светлана Ангелова. А в случай че Ананиев стане финансов министър, остава отворен въпросът кой ще го замести и дали няма да си тръгне и без да му е обезпечен постът на финансов министър.
Интересен е въпросът с бъдещето на просветителния министър Красимир Вълчев - поради инспекцията за спор на ползи от страна на КПКОНПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР