Рано или късно този комплекс – С-300, ще го премахнем.

...
Рано или късно този комплекс – С-300, ще го премахнем.
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев за дефектните ракети, които даваме на Украйна: Няма причини за политическа истерия

Рано или късно този комплекс – С-300, ще го премахнем. Всяка оръжейна система има избран запас. Предстои превъоръжаване на нашата противовъздушна защита.
Това съобщи пред БНР ген. Съби Събев, първият народен боен представител на България в НАТО. По думите му този комплекс е несъответстващ с въоръжението на НАТО и следва замяната му.

" Г-н Пеевски е прав. Не виждам аргументи за тази политическа нервност – че ще предоставим избран брой дефектирали ракети за зенитно-ракетния комплекс С-300. Няма по какъв начин да използваме тези ракети и няма по какъв начин да отстраним тези недостатъци по тях. Ако не ги изпратим, те ще стоят и в скоро време ще би трябвало да ги унищожаваме. Техническият им запас е 10 години. Комплексът е доставен някъде 1998-99 година Те са на повече от 30 години. С огромни усложнения се поддържа техническото положение на този комплекс ", разяснява Съби Събев в предаването " Преди всички " по БНР.

Той не вижда " никаква покруса в това, че тези ракети могат да бъдат предоставени на Украйна, която може да откри метод да в профил дефектите ".

Само един тръст в Руската федерация може да реализира поправки, а той е отказал, изясни Събев и допусна, че в Украйна " по всяка възможност имат някакви ремонтни благоприятни условия ", щом са се съгласили.

Въпросът има и човечен темперамент, добави военният специалист.

Крайно време е президентът " да си поправя както геополитическия, по този начин и хуманния компас ", насочи рекомендации Съби Събев, запитан за позицията на Румен Радев по тематиката.

" Намирам неговата позиция извънредно несъответстваща, която уронва имиджа на нашата страна. "

Ако нямаше война в Украйна, щяхме да търсим благоприятни условия за премахване на дефектите и поправяне на тези ракети, счита ген. Събев.

" У нас заслепението в някои политически кръгове, че може да се навреди на Русия, взема връх над рационалното мислене ", добави той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР