Алберт Попов: Рано или късно моментите за подиум ще дойдат

...
Рано или късно моментите за подиум ще дойдат. Това заяви
Коментари Харесай

Рано или късно моментите за подиум ще дойдат. Това заяви най-добрият ни скиор Алберт Попов, който беше награден за Спортист на месец март в традиционната анкета на Пресклуб България.

Попов завърши четвърти в коронната си дисциплина слалом във финалите на Световната купа в Мерибел, Франция, постигайки най-доброто си класиране в кариерата, а преди това остана и девети в дисциплината на Зимните олимпийски игри в Пекин. На събитието присъства и пресаташето на Българска федерация по ски Пламен Вълков.
Алберт Попов.
„Първо искам отново да благодаря на всички журналисти за гласуването и за това, че за пореден път съм награден с тази прекрасна награда, което значи много за мен и значи, че се цени това, което правим, което е най-важното и най-хубавото. Сезонът беше изключително шарен и смятам, че си изпълнихме целите. Смятам, че показахме това, че вървим напред и в правилната посока, и хубав завършек на сезона с четвъртото място, с което загатнахме, че догодина може да искаме и повече и се надяваме да работим по същия начин – да съм както физически, така и психически по същия начин, както бях този сезон, спокоен и да работим в правилната насока. Смятам, че рано или късно и моментите за подиум ще дойдат. Не смятам, че сме толкова далеч от това нещо, просто наистина всичко трябва да пасне и да се случи в точния момент. Тази година бяхме много близко няколко пъти, което смятам, че догодина тези стотни може да са в наша полза и да имаме още един по-прекрасен сезон“, започна той.

„Точно преди около седмица приключихме със ските и тогава си казах „Ето, сега приключи, идва почивката“. Но не беше точно така, защото вчера всъщност беше датата, в която се правят функционални изследвания и всъщност за мен сезонът вчера приключи, защото функционалните изследвания са едно доста голямо физическо натоварване и не успях да се отпусна преди тези изследвания. Сега ми е дадена около седмица да си взема отдих, да правя неща, които наистина обичам и да се разсея от ските, и след това вече започваме следващия сезон със строга програма, кондиционни тренировки, две тренировки на ден и с цел подобряване на физическата форма за следващия сезон“.

Попов обяви и целите си за следващата кампания. „Следващият сезон ще стартирам с номер 19, което за момента ще бъде най-предната ми позиция. Искам да успеем от началото да постигнем добри резултати и да се изстрелям скоростно напред и да влезна в първите 15, което вече там, като се разбъркат номерата, мога да изтегля и осми номер, което ти дава и преимущество, с по-свежа писта, имаш по-добри условия да покажеш резултат, така че ако това се случи, наистина смея да кажа, че имаме истински шансове за подиум“.

„То не е урок за бъдещето, а може би виждаш след такива резултати, че всичко си е заслужавало и че всичките тренировки и усилия си заслужават. Сега всъщност е моментът, в който ние берем плодовете от целия труд, който сме хвърлили, и е супер готино, защото ти дава стимул да продължаваш и да влагаш още повече от себе си. Най-сладкото? – не мога да не кажа Олимпиадата, защото за Олимпиадата има страшно много очаквания, както от хората, така и от нас самите олимпийци, защото това е най-големият ивент и искахме да покажем на какво сме способни точно там. Там да се случат нещата и да се хвърлим още малко повече. Радвам се, че останах спокоен и може би това ми е пикът на сезона – не мога да не кажа и четвъртото място, защото целият сезон очаквахме да влезем в тази прословута петица и все нещо не достигаше, добър завършек направихме“.

Скиорът ни допълни, че има още работа по техническата част и уеднаквяването на двата завоя, което ще му даде по-голяма сигурност на пистата. „Имаме да работим още малко технически, да уеднаквим двата завоя, което ще ми даде още по-голяма сигурност. Смея да твърдя, че съм станал много стабилен върху ските и сега е моментът просто да съумеем да караме още повече на лимита и да ми се струва като че ли все едно си карам нормално. Ние бяхме в Мерибел – Куршевел се намира точно от другата страна, поне така ми е обяснено, и мисля, че на 30-40 минути – ако не се лъжа там бяха спускането и супергигантският слалом, но каквато и да е пистата смятам, че вече сме готови за всичко. Преди имах претенции да е стръмно, да е ледено, сега вече сме работили върху това да съумяваме на всякакви условия да ни се получават нещата и да сме конкурентноспособни с другите“, завърши Попов.

Ски сезонът в България ще бъде официално закрит на 19 април, вторник, от 18:30 часа в зала 5 в Paradise Center. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР