Рано е да се каже кога ще бъдат взети решенията

...
Рано е да се каже кога ще бъдат взети решенията
Коментари Харесай

НАТО: Рано е да се каже кога ще бъдат предоставени изтребители на Украйна

Рано е да се каже по кое време ще бъдат взети решенията за даване на западни изтребители на Украйна, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на двудневното съвещание на министрите на защитата от пакта в Брюксел.

Виждаме, че Украйна предприе контранастъпление, следим яростни борби и отвоюване на украинска земя. Това демонстрира, че поддръжката от съдружниците води до резултати на бойното поле, заключи той. Столтенберг означи, че на срещата на военните министри от НАТО ще бъде разисквано продължаването на помощта за силите на Киев и увеличението на производството на муниции.

Не виждаме признаци, че Русия се приготвя за мир и договаряния. Колкото по-успешно е контранастъплението, толкоз по-вероятно е съветският президент Владимир Путин в миналото да осъзнае, че не може да завоюва на бойното поле и би трябвало да договаря. Постигането на обективен и дълготраен мир изисква даването на помощ на Украйна, добави генералният секретар.

Той уточни, че нуклеарна война не може да бъде извоювана, по тази причина не би трябвало да бъде предприемана. По неговите думи съветските изказвания, свързани с нуклеарни оръжия, са безотговорни и рискови.

Отговорен съм за всички решения в НАТО, с изключение на за едно - за моето бъдеще, съобщи Столтенберг във връзка упованието скоро да бъде заместен от собствен правоприемник на поста. Той посочи, че това решение се взима единомислещо от всички 31 страни от алианса. Нямам желание да желая удължение на мандата, добави той в отговор на въпрос дали би желал да остане още известно време отпред на НАТО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР