Рано е да изпращаме още зимата. Доказателството ще усетим още

...
Рано е да изпращаме още зимата. Доказателството ще усетим още
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават: Тази седмица ни очаква сняг

Рано е да изпращаме още зимата. Доказателството ще усетим още в нощта в сряда против четвъртък когато тук-там ще завали сняг . Това излиза наяве от прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето ще стартира да се скапва още през нощта против сряда, когато облачността ще се усили и в средата на седмицата ще бъде облачно . От запад ще стартират превалявания от дъжд, които последователно ще обзет цялата страна. В сряда към момента ще е с високи температури, само че денем вятърът ще се ориентира от северозапад, през нощта против четвъртък и ще се усили, а с него бързо ще става студено.

С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще минава в сняг . В четвъртък в Западна България преваляванията ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден; там има нараснала възможност да са обилни по количество.

Иначе през днешния ден - понеделник, през нощта ще е най-вече ясно, в множеството региони - безшумно. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°, Атмосферното налягане бързо ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

Във вторник ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 15° и 20°, по-ниски в крайните източни региони, в София - към 16°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР