Ранното детско развитие и качествените грижи за децата подобряват възможността

...
Ранното детско развитие и качествените грижи за децата подобряват възможността
Коментари Харесай

Министър Сачева: Ранното детско развитие подобрява възможността за реализация на децата с над 25%

Ранното детско развиване и качествените грижи за децата усъвършенстват опцията за тяхната реализация и бъдещи вероятности с над 25 %. Затова вложенията в ранното детско развиване са едни от най-ценните за една страна. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е по време на онлайн конференция на тематика "Ефективни подходи за поддръжка на ранното детско развиване и междусекторното съдействие ", проведена от фондация "Карин дом ", оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

Във форума, който се организира в интервала 29 юли-1 август, вземат участие български и интернационалните експерти в региона на обществените услуги, образованието и опазването на здравето. Сред участниците са ръководителят на Държавна организация за протекция на детето Елеонора Лилова, специалисти от Агенцията за обществено подкрепяне.

Сачева: Готвим помощ за фамилиите, в случай че учебните заведения останат затворени през новата образователна година

В изявлението си министър Сачева е показала като сполучлив образец за междусекторно съдействие взаимоотношението сред здравната, просветителната и обществената системи, с помощта на което близо 40 000 деца са върнати в клас. По думите ѝ рецесията с COVID-19 е основала нови провокации, свързани с това по какъв начин да се стимулират децата в детските градини, учениците и най-много родителите им, да продължат образованието си.

Министър Сачева e показала и политиките на МТСП в региона на ранното детско развиване, като e подчертала върху Закона за обществените услуги и признатите през днешния ден на второ четене в Народното събрание промени, които балансират и удовлетворяват гледните точки на представителите на всички заинтригувани страни.

"Чака ни дълъг път във връзка с постигането на консенсус в обществото за общите ни фамилни полезности. Към тематиката за ранно детско развиване би трябвало да вкарваме и тематиките за културата и връзките. Без общи полезности и вярвания във връзка с това какво е потребно за обществото и децата, не бихме имали прогрес ", е показала министър Сачева.

Тя е подчертала, че би трябвало да се обърне внимание на повишението на уменията за съдействие сред хората, работещи в обособените системи. Един от целите на държавното управление е точно основаване на Стратегия за човешките запаси в обществения бранш, както и политики за съдействие сред институциите.

В изявлението си министър Сачева е подчертала и върху опцията за надграждане на центровете за ранно детско развиване. В момента на територията на страната действат 62 такива обществени услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР